19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Demirtaş: Bu ziyaret kışkırtmadır

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Devlet Bahçeli'nin Tunceli ziyaretine tepki gösterdi.

İSTANBUL (AA) 29 Kasım 2014 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Demirtaş: Bu ziyaret kışkırtmadır

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "MHP'nin Dersim ziyareti, Başbakan'ın kışkırtması, provokasyonu üzerine Dersim'e, Dersimlilere meydan okumaya dönüştüğü için Dersim halkı da günlerdir protesto ve gösteriler yapıyor" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Eş Genel Başkan Figen Yüksekdağ ile İstanbul Şişli Kent Kültür Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, "Yeni Yaşam" programını hayatın her alanına uygulayacaklarını anlattı, 2015 seçim çalışmalarına değindi.

Demirtaş, bir soru üzerine, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Tunceli ziyaretini değerlendirdi. Bütün siyasi parti ve siyasetçilerin, Türkiye'nin her yerinde siyasi çalışma yapabileceğini dile getiren Demirtaş, şunları kaydetti:

"MHP'nin Dersim ziyareti, Başbakan'ın kışkırtması, provokasyonu üzerine Dersim'e, Dersimlilere meydan okumaya dönüştüğü için Dersim halkı da günlerdir protestolar ve gösteriler yapıyor.


Dersim halkının 37-38'de başlayan acısı, travması, yaşadığı bütün sorun ve sıkıntıları görmezden gelip, bunlara dönük, hakaretvari bir dil kullanmak, Dersim'in değerlerine, inançlarına hakaret ettikten sonra 'Ben bunu bir de Dersim'de tekrarlayacağım' demek, oradaki insanları başlı başına tahrik etmektir.

Hem Başbakan hem MHP bu konuda ortak bir çalışmayla Dersim'de provokasyon yaratmak istemişlerdir. Yoksa siyasilerin her yere gitme hakkı vardır, her yerde siyasi çalışma yapma hakkı vardır."

Dersim'in acısı üzerinden siyasi çirkinliğe son verilmesi gerektiğini dile getiren Demirtaş, Dersim'de büyük bir katliam yaşandığını, bu katliamın Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin parlamentosunun, hükümetinin resmi kararlarıyla gerçekleştiğini savundu.

Selahattin Demirtaş, Dersim'deki katliamı kimlerin yaptığının açık olduğunu ifade ederek, "Buna rağmen bu acıyla alay etmek, hakaret etmek, üstünkörü özür dileyip siyasi çıkara, ranta dönüştürmek hiç kimsenin haddi değildir. Bizler Dersim'deki hassasiyeti anlıyoruz. Hem hükümetin hem de MHP'nin oradaki hassasiyete saygı göstermesini beklerdik" diye konuştu.

HDP, 2015 Haziran’daki genel seçime bağımsız adaylarla değil parti olarak gitmeyi hedefliyor. Partinin Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş İstanbul'da kameraların karşısına geçti ve seçim vizyonlarını "yeni yaşam" sloganıyla tanıttı.