5 Mayıs 2024 Pazar / 27 Sevval 1445

DHKP/C - Esad hattı

Sanık avukatlar Şam ve Beyrut'ta örgütsel toplantılara katıldı. Suriye'de Esad yanlılarına konser veren Grup Yorum da konserlerle hem terör örgütüne sempatizan hem de para kazandırıyor.

Kemal Gümüş21 Temmuz 2013 Pazar 07:00 - Güncelleme:
DHKP/C - Esad hattı

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Adem Özcan tarafından hazırlanan ve İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen 622 sayfalık DHKP-C iddianamesinde, 22 avukat hakkında DHKP-C terör örgütüne yönelik suçlamalar ve örgütün Suriye ile ilişkileri yer aldı. İddianamede yer alan bilgilere göre avukatlar Şam ve Beyrut’ta örgütsel toplantılara katıldı. 

Para, Behiç Aşçı’dan dağılıyor

Gizli tanık beyanlarına yer verilen iddianamede, ÇHD Başkanı Selçuk Kozağaçlı ve avukat Oya Aslan’ın, Suriye’deki faaliyetleri anlatıldı. İddianamede, “Selçuk Kozağaçlı’nın ÇHD adına Şam ve Beyrut’ta toplantıya katılacağının tespit edildiği, yapılan incelemeler sonucunda Kozağaçlı’nın şüpheli Oya Aslan ile Suriye’de bir dizi toplantıya katıldığının belirlendiği” ifade edildi.

İddianamede “Kozağaçlı’nın masraflar için DHKP-C’nin sözde demokratik alan yapılanmalarından olan TAYAD Başkanı ve HHB Avukatı Behiç Aşçı ile irtibata geçtiği, gerekli finansal kaynağın Aşçı aracılığıyla örgüt fonundan karşılandığı, gizli tanık ‘Yüzleşme’nin beyanlarına göre, bu gezinin DHKP-C’nin son süreçteki Suriye’ye destek politikası gereği olduğu belirlenmiştir” denildi.

Grup Yorum’un faaliyetleri

Örgütün kültür-sanat alanındaki faaliyetlerinin İdil Kültür Merkezi tarafından yürütüldüğü, buradaki saz ve enstrüman kurslarıyla sempatizan kazanmanın amaçlandığı iddia edildi. Merkezin ayrıca Grup Yorum’u da içinde barındırdığı belirtilen iddianamede, Grup Yorum’un konserlerle bir taraftan örgüte sempatizan kazandırırken, bir taraftan da örgüte gelir elde ettiği öne sürüldü.