27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

Aziz Babuşçu: Dine hizmetin değil devleti ele geçirmenin peşine düşmüşler

Paralel yapıya izin vermeyeceklerini belirten Babuşçu, “Pensilvanya’daki zat, herhangi bir dini hizmet cemaatinin değil, devleti ele geçirmeye dönük bir örgütün lideridir” dedi.

26 Ağustos 2014 Salı 07:00 - Güncelleme:
Aziz Babuşçu: Dine hizmetin değil devleti ele geçirmenin peşine düşmüşler
AK PARTİ İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, AK Parti İstanbul İl Başkanlığınca, 27 Ağustos’ta Ankara’da yapılacak AK Parti Olağanüstü Genel Kurul’a ilişkin Sütlüce’deki parti binasında düzenlenen toplantıda konuştu:
 
AK Parti karışsın istiyorlar
 
Varlıklarını sadece AK Parti karşıtlığı üzerinden anlamlandıranlar şimdilerde bütün umutlarını da bu partiye bağladı. Kendi hatalarından ders çıkarıp yeni bir siyasi anlayışa sarılacaklarına, bu sefer de Erdoğan sonrası AK Parti’nin zayıflayacağı, bölüneceği, iç çekişmelerle yıpranacağı türünden umutlara sarılıyorlar. Kendilerini anlamlandırırken de umutlandırırken de merkezlerinde hep AK Parti var. Ağır mağlubiyetler almış partiler başarısızlık nedenlerini tartışacaklarına AK Parti’yi karıştırmaya çalışıyor. 28 Ağustos sonrası Çankaya ile problemli bir kabine görüntüsü ortaya çıksın diye ne yapacaklarını nasıl bir yol izleyeceklerini düşünüp duruyorlar.
 
Cemaat değil örgüt lideri
 
CHP ve MHP, bilinçli bir muhalefetten uzak bir şekilde, son dönemlerde muhalefet anlayışlarını bütünüyle Pensilvanya’ya ihale etti. Dünyada hiçbir devlet kendi içinde ve kendine paralel başka bir yapılanmaya izin vermez. Şu artık bütün boyutlarıyla ortaya çıkmıştır ki, Pensilvanya’daki zat, herhangi bir dini hizmet cemaatinin değil, devleti ele geçirmeye dönük bir örgütün lideridir. Paralel yapı kendi hedeflerine ulaşmak için her yolu mubah, her ahlaksızlığı meşru saydı, kendi örgüt amaçlarına ulaşmak için milli güvenliği bile hiçe sayarak her türlü dış mihrakla her türlü karanlık ilişkiye girmekten çekinmeyen ibretlik bir görüntü sergiledi. ‘Bizim devleti ele geçirmek gibi niyetimiz yok’ dediler ama devletin kılcal damarlarına kadar nasıl sızdıkları ortaya çıktı.
 
ERDOĞAN’LA OLMAK MİLLETLE OLMAKTIR
 
Babuşçu, “İnşallah, ‘Çankaya’da Erdoğan, Başbakanlık’ta Davutoğlu’ tablosuyla Türkiye’miz çok daha büyük hedeflere koşacak, çok daha güzel günlere ulaşacaktır. Malum çevrelerin amacı bir kere daha Erdoğan ile milletin arasına mesafe koymaya çalışmak. Bu zamana kadar başaramadınız, bundan sonra da başaramayacaksınız. AK Parti’deki herkes şu gerçeği özümsemiştir; Erdoğan’la olmak milletle olmaktır. Kılıçdaroğlu ve onun gibi düşünenler boşuna hayal kurmasın. Yeni başbakanımız kişilikli, Erdoğan’la olmanın milletle olmak demek olduğunu bilecek kadar şuurludur” dedi.