25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Diplomat pasaportlu PROVOKATÖRLER

Taksim Gezi Parkı protestolarında ortalığı savaş alanına çeviren marjinal grupları yönlendirenler arasında diplomatik pasaportlu kişiler çıktı. ABD, İngiltere, Fransa, Yunanistan ve İran pasaportlu 5 kişi gözaltına alındı.

BÜNYAMİN DEMİRKAN6 Haziran 2013 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Diplomat pasaportlu PROVOKATÖRLER

Taksim Gezi Parkı’ndaki düzenlemeleri protesto etmek amacıyla  ‘barışçı eylem’ yapanların arasına karışan marjinal grupları yönlendirenlerin, diplomatik pasaporta sahip yabancı uyruklu kişiler olduğu ortaya çıktı. İstanbul Dolmabahçe Sarayı önünde önceki gece düzenlenen eylemde grubu şiddete yönlendirdikleri için polis tarafından kimlik kontrolü yapılan 5 kişinin İngiltere, ABD, Fransız, Yunan ve İran’a ait diplomatik pasaport taşıdıkları belirlendi. Majit M., Lorraine K., Bastian D., Celine R. ve Georgias L. isimli yabancı göstericiler gözaltına alındıktan sonra Güvenlik Şube Müdürlüğü’ne götürüldü.

Piknik tüplerle barikat

Öte yandan Taksim’in önceki gece büyük bir facianın eşiğinden döndüğü ortaya çıktı. Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri dün gece Taksim Gümüşsuyu’nda caddenin başındaki barikatta 8 adet piknik tüpü dizildiğini son anda fark ederek olası bir faciayı engelledi.

Hedef kaos ortamı oluşturmak

Diplomatik pasaportlu 5 kişinin de piknik tüpünü yerleştiren marjinal  grupla ortak hareket ettiği belirtiliyor.  Güvenlik güçleri böyle bir patlama sonrası Taksim’de bir anda kaos ortamı oluşturulmak istendiği şüphesi üzerine yoğunlaştı.  Ağaç protestosu için sokağa çıkan vatandaşlar meydanlardan çekilirken aralarında yabancıların da marjinal grupların şiddeti devam ettirmesi dikkat çekiyor.

Bomba hazırlığı yarım kaldı

İzmir’de ise, Taksim Gezi Parkı eylemlerini provoke etmek için kullanılmak üzere ses bombası hazırlayan 3 kişi suçüstü yakalandı. İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Bornova ilçesinde bir ilköğretim okulunun bahçesine düzenlediği operasyonda 3 kişiyi 8 adet ses bombası ile birlikte yakaladı. Operasyonda ses bombası yapımında kullanılan benzin, tuz ruhu, alüminyum gibi malzemeler ele geçirildi. Olayla ilgili Uğur Y. (19) ile üzerlerinde bir İzmir takımının taraftar forması bulunan yaşı küçük M.T ve C.K gözaltına alındı. Zanlıların ifadelerinde yaptıkları ses bombalarını Gündoğdu Meydanı’ndaki eylem alanında kullanacaklarını söyledikleri iddia edildi.