23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Dönemin ''Haşhaşi örgütünü'' kimse hatırlamayacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Bizim için dönemin Başbakanı diyen dönemin haşhaşi örgütünü de inşallah kısa süre zarfında hiç kimse hatırlamayacak' dedi.

20 Aralık 2014 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Dönemin ''Haşhaşi örgütünü'' kimse hatırlamayacak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, DEİK Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, "2023'e giden yol, bir gülistan olmayacaktır. Bir gül bahçesi olmayacaktır. Bu sürecin zorlukları olacak, sıkıntıları olacak, zaman zaman bizim gayretimizi, aşkımızı, şevkimizi kırmaya yönelik saldırılar da olacak, vazgeçersek, yılgınlığa kapılırsak, yeise teslim olursak, biz de kaybederiz, millet de kaybeder ülke de kaybeder" dedi.
 
Erdoğan, "14 Aralık tarihinde yargı önündeki iddialar ve delillerden yola çıkarak bir süreç başlattı. Bu ülkenin Cumhurbaşkanı olarak süreci yakından izliyorum. Her şey yasalara ve usulüne uygun şekilde cereyan ediyor. Yargının ve emniyetin geçmişte yaptığı hatalar tekerrür etmiyor, hiç kimse süreç tamamlanmadan linç edilmiyor, medya yoluyla algı operasyonları yapılmıyor. Kim ne derse desin gerçekten şu anda dikkatli ve temiz bir süreç ilerliyor" şeklinde konuştu.
 
"Dönemin Haşhaşi örgütünü kimse hatırlamayacak"
 
"Dönemin Başbakanı diyenler, dönemin haşhaşi örgütü oldular" diyen Erdoğan, "Merhum Menderes'e... Devran aynı. Sabık başbakan diyenleri hiç kimse hatırlamıyor. Aynı. Hatırlayanlar da hayırla yad etmiyorlar. Bizim için dönemin Başbakanı diyen dönemin haşhaşi örgütünü de inşallah kısa süre zarfında hiç kimse hatırlamayacak, hatırlayan da hayırla yad etmeyecek" ifadelerini kullandı.
 
Erdoğan, şöyle devam etti: "Unutmayın maşalar her zaman olacak, tuzaklar her zaman olacak. Dün din alimi maskesiyle vatanına ihanet edenler, yarın başka bir maske ile ülkelerinin karşısına çıkacaklar. Unutmayın Hasan Sabbahlar hiçbir zaman bitmez. Bunlar her zaman olacaktır. Onların bir tuzağı varsa Allah'ın da bir tuzağı var. Onların bir hesabı varsa milletin de bir hesabı var. İşte gün geldi, hesap döndü, ihanet hesabı yapanlar, millete hesap vermeye başladı" 
 
"Türkiye, AB'nin önünde kapı kulu değildir"
 
Erdoğan, "Türkiye, AB'nin önünde kapı kulu değildir. Türkiye, bırakın boynunu eğmeyi, bırakın geri adım atmayı, asla ve asla azarlanacak, kendisine gündem belirlenecek, istikamet çizilecek bir ülke değildir. Biz ne itibarımızdan ne gücümüzden ne de büyümemizden bir şey kaybederiz. Hiç merak etmeyin" dedi.