26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Efkan Ala: 'İkinci Yeni'yi yaşayacağız

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Ahmet Davutoğlu’nun yeni Başbakan olarak duyurulmasının ardından görüşlerini aktardı. Ala, bunun bir yenilenme olduğunu ve ‘İkinci Yeni’nin yaşanacağını belirtti.

Stargazete.com21 Ağustos 2014 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Efkan Ala: 'İkinci Yeni'yi yaşayacağız

AK Parti Genel Başkan adayı Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu gösterilmesinin ardından Efkan Ala, "yenilenerek yolumuza devam edeceğiz" dedi. Ala, 'İkinci Yeni'yi yaşayacaklarını şu sözlerle ifade etti:

KİMSENİN ENDİŞESİ OLMASIN

"Başbakan adayı olarak açıklanan Sayın Davutoğlu’nun vatanımıza, milletimize, bölgemize hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum. Başarılı olması için bir bütün halinde hepimiz elimizden gelen katkıyı sağlayacağız ve çalışacağız.

Önemli bir dönüm noktasıydı Cumhurbaşkanı’nın halk tarafından seçilmesi ve o dönemden sonra görüyorsunuz bütün spekülasyonları boşa çıkaracak çok şık bir süreç yönetimi gösteriyor AK Parti. Bu Türkiye’nin istikrarının AK Parti’nin istikrarıyla sağlayacak olduğunu çok iyi biliyoruz ve burada herhangi bir sorunun milletimize maliyet olarak döneceğini de çok iyi biliyoruz.

Milletimize hiçbir maliyet ödettirmeden bütün sorunlarını elimizden geldiğince çözerek yolumuza devam etmeyi şiar edinmiş bir parti olarak, bundan sonraki süreçleri de en şık biçimde, en doğru biçimde yöneteceğimizden hiç kimsenin bir endişesi olmamalıdır. Biz 2023 hedefine 2071 vizyonuna doğru gidiyoruz. Bu süreci kısa dönemli bu tür hadiseleri fırsata dönüştürmeyi de biliyoruz.

“İKİNCİ YENİ”Yİ YAŞAYACAĞIZ

Bunlar yenilenmedir. Bir “İkinci Yeni”yi yaşayacağız Türkiye’de siyasi hareket olarak. Ve yeniden yenilenerek yolumuza devam edeceğiz. O bakımdan Türkiye için, bölgemiz için, milletimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz."

*

*