26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Erdoğan: Birinci tercih ÖSO, ikinci tercih Peşmerge dedik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Sayın Obama'ya, PYD'nin PKK ile aynı durumda olduğunu, terör örgütü olduğunu ifade ettim. ABD, Türkiye'ye rağmen PYD'ye silah yardımı yaptı' dedi.

23 Ekim 2014 Perşembe 07:00 - Güncelleme:

Letonya'da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Letonya Cumhurbaşkanı Berzins ile düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin Türkiye'ye rağmen PYD'ye silah yardımı yaptığını söyledi.

ABD Başkanı Barack Obama ile yaptığı telefon görüşmesinden bahseden Erdoğan, ''PKK ile aynı durumda olduğunu Sayın Obama'ya telefon görüşmemde ifade ettim. 'O da bir terör örgütüdür' dedim. PYD'ye ve IŞİD terör örgütüne geçen silahlarla ilgili olarak Türkiye bu işe olumlu baktı mı? Hayır bakmadı. Türkiye'ye rağmen Amerika bu işi yapmıştır'' dedi.

 

Peşmerge’nin Kobani’ye geçişi ile ilgili gelişmeler nedir?

Her şeyden önce sayın Obama’ya bizim teklifimiz önerimiz şu olmuştur: Eğer ABD, Türkiye bizler teröre karşıysak ki Türkiye olarak biz karşıyız ABD’nin de teröre karşı hassasiyetlerini bilen bir siyasetçi olarak PYD’nin PKK ile aynı durumda olduğunu kendilerine telefon görüşmemde ilettim. O da “bir terör örgütüdür” dedi. Dolayısıyla PYD’ye yapılan yardımlar terör örgütüne gitmektedir. PYD’nin saflarına PKK’nın lider kadrosunda olup savaşanlar var. Burada iki önemli grup var ki bunlar Kobani’de iş görecek gruplardır. ÖSO birinci tercihimizdir. İkinci tercihimiz peşmergelerdir. Ve biz peşmergelerin ülkemiz üzerinden kontrollü şekilde geçmelerine izin veriri dedik.