25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Abdullah Gül: Erdoğan liderliğinde önemli yol alacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan’la 40 yılı aşan bir dava arkadaşlığı olduğunun altını çizen Gül: “Yarım asra yaklaşmış demek. Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye’nin değerli mesafeler kat edeceğine inancım tamdır. Görevimi devrederken müsterihim.”

29 Ağustos 2014 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Abdullah Gül: Erdoğan liderliğinde önemli yol alacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Çankaya Köşkü’nde, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül tarafından resmi törenle karşılandı. Cumhurbaşkanlığı’nın 1. No’lu kapısında, tarihteki 16 Türk devletini temsil eden bayraklar ve Türk bayrağı taşıyan atlı birlik tarafından karşılanan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın bulunduğu makam aracı, atlı birlik eşliğinde tören alanına geldi. Erdoğan ve eşi, tören alanında 11. Cumhurbaşkanı Gül ve eşi tarafından karşılandı. Erdoğan, İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından tören kıtasını “Merhaba asker, nasılsınız” diyerek selamladı. Tören sırasında, Erdoğan’a eşi Emine Erdoğan, Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül de eşlik etti.

Hakka inancını bilirim

Köşk’teki törende kürsüye ilk çıkan Gül sözlerine, “Cumhurbaşkanlığı görevini bugün cumhurbaşkanı sayın Erdoğan’a devretmekten büyük bir şeref duyuyorum” diye başladı. Gül, “Değerli kardeşim Erdoğan’la 40 yılı aşan bir dava arkadaşlığımız dostluğumuz ve çalışma mesaimiz var. Yarım asra yaklaşmış demek. Dolayısıyla böyle bir arkadaşıma devrediyorum. Üstün liderlik ve yöneticilik yeteneklerini, ülkesine ve insanlığa hizmet heyecanını hakka olan inancını en yakından bilenlerdenim. 14 yıl boyunca ise önce partimizi beraber kurduk, sonra da yönetimde değişik pozisyonlarda beraber çalıştık. Gururla söylemeliyim ki bu 12 yıl cumhuriyet tarihimizin en parlak dönemleri arasında yer aldı. Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye’nin değerli mesafeler kat edeceğine inancım tam. Bu sefer de görevimi devrederken müsterihim” dedi.

Sorumluluğun bilincinde

Gül’ün ardından kürsüye gelen Erdoğan da, “91 yıllık cumhuriyet tarihimizde, hatta diyebilirim ki 2 bin yıllık Türk tarihinde, ilk kez devletin başındaki isim, milletimizin sandık başına gidip tercih yapmasıyla, yani doğrudan doğruya kendi tercihiyle bir cumhurbaşkanı belirlenmiştir. Türkiye Cumhuriyeti’nin 12’nci cumhurbaşkanı olmanın mutluluğunu hissettiğim bu ilk saatlerde, halkın oylarıyla seçilmiş ilk cumhurbaşkanı olmanın da iftiharını yaşadığımı ifade etmek istiyorum. Sorumluluğumun çok daha fazla artığının bilinci içerisindeyim. Sayın Gül’le yol arkadaşları olarak kendilerinin de ifade ettiği gibi 40 yılı mütecaviz bir süre, kolay değil. Birlikte olmanın sorumluluğu içerisinde geldiğimiz bu nokta eserlerle, bunu taçlandırmanın geldiği bir noktadır. Gül’ün bilgi ve tecrübesinden istifade etmek arzusunda olduğumu belirtmek isterim” dedi.

Beraber yürüyeceğiz

Erdoğan şöyle devam etti: “Bugün kapanan dönem eski Türkiye dönemidir. Yeni dönem ise cumhuriyetimizin ilk yıllarındaki öz ve ruhu taşıyan yeni Türkiye, büyük Türkiye dönemidir. Seçilmiş cumhurbaşkanı ve seçilmiş hükümet, elele vererek ekonomiyi daha hızlı şekilde büyüteceklerdir. Toplumsal refah artırılacak, farklılıkları birer zenginlik olarak görmek suretiyle kardeşçe buluşmalar sağlanacaktır. AB’ye yürüyüşü daha kararlı şekilde devam edecektir. Demokratik reformlarımız hız kesmeyecek, çözüm süreci olmak üzere 77 milyonun birliği ve bütünlüğü daha güçlü şekilde tesis edilecektir. Tabi 11’nci cumhurbaşkanımızla, hani bizim bir şarkımız var ‘beraber yürüdük biz bu yollarda.’ Bu yollarda yağmur demeden kar demeden beraber yürüdük. İnşallah yeni Türkiye’nin inşası yolunda yine beraber yürüyeceğiz.”

ÇANKAYA’NIN KAPISINDA VEDALAŞTILAR
 
Ellerinde Türk bayraklarıyla Köşk’ün önünde toplanan vatandaşlar Erdoğan’ı “Çankaya seninle daha güzel usta” pankartı ve “Büyük Başkan” tezahüratlarıyla karşıladı. Tören sonrası ise Erdoğan çifti, Gül çiftini aracına kadar uğurladı. Gül “Allahaısmarladık” dedi, Erdoğan “Yolunuz açık olsun” karşılığı verdi. Gül ve ailesi özel uçak CBK ile saat 20.45 sıralarında İstanbul’a geldi. Gül, “Devletin onuru, milletin gururu” şeklinde slogan atan hemşehrilerini selamladı. Gül ailesi, daha sonra Tarabya’daki Huber Köşkü’ne geçti. Erdoğan ise Çankaya temaslarının ardından gece Subayevleri’ndeki konutuna giderken yolda bekleyen vatandaşları görünce aracını durdurdu, bir süre sohbet etti.