19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Erdoğan: Milletimizin beklediğini er veya geç başaracağız

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'Terörle mücadelemiz kararlı bir şekilde devam ediyor, devam edecek. Bedeli dünyada olduğu gibi bizde de ağır. Fakat bütün bunlara rağmen milletimizin beklediğini muhakkak er veya geç başaracağız' dedi.

11 Kasım 2012 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Erdoğan: Milletimizin beklediğini er veya geç başaracağız
BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'da şehitler için düzenlenen törene katıldıktan sonra uçakla Trabzon'a geldi. Havaalanında, Ak Parti tarafından hazırlanan 'Başkanlık yakışır size' dövizleri ile karşılanan Erdoğan, terörle mücadelenin kararlı biçimde devam ettiğini belirterek, "Sonunda inşallah terörü ezeceğiz" dedi.

Başbakanlığa ait 'Ana' uçağı ile Trabzon'a gelen Erdoğan, VIP salonunda yaklaşık 20 dakika süreyle Gümüşhane ve Giresun'dan gelen şehit aileleri ile görüştü. Daha sonra Başbakanlık otobüsüne binen Erdoğan'a, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayatı Yazıcı, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer eşlik etti. Erdoğan havaalanında, 'Başkanlık yakışır size' pankartları taşıyan yaklaşık 1000 partiliye hitaben bir konuşma yaptı. Pervari'deki helikopter kazasında şehit olan 17 askere Allah'tan rahmet, ailelerine de sabır dileyen Başbakan Erdoğan şunları söyledi:

"Terörle mücadelemiz kararlı bir şekilde devam ediyor ve devam edecek. Bedeli tüm dünyada olduğu gibi bizde de tabii ki ağır. Bunlara rağmen milletimizin istediğini ve beklediğini er veya geç başaracağız. Çünkü bizim niyetimiz samimidir. Niyetimiz samimi olduğu için de bu işte başarılı olacağız. Yeter ki milletçe bir, birlik, dayanışma içinde olalım. Sonunda inşallah terörü ezeceğiz. Aman aramıza ayrılık- gayrılık girmesin. Ayrılan gayrılığa müsade etmeyelim. Birbirimizi hak için sevelim. Birbirimiz bu şekilde sevdiğimiz sürece başarılı olacağız. Dün uzun bir yolculuktan geldim. Taa Endoezya'da bunu gördük. Burunei'ye gittik, orada da bunu gördük. Türkiye 2023'e farklı hazırlanıyor. Herkes de bunun bilinci içinde. Bu ülkeyi, bu milleti 2023'te dünyanın ilk 10'u arasına inşallah sokacağız."

Başbakan Erdoğan'a bir Trabzonspor taraftarı, bordo- mavili atkı taktı. Başbakan Erdoğan ve yanındakiler daha sonra da Rize'ye hareket etti. Yol güzergahındaki üst geçitlere de 'Başkanlık yakışır sana' ve 'Başkanlık yakışır size' yazılı pankatlarının asılması dikkat çekti.