19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Erdoğan: O kararı tanımıyorum

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan'da ekonomik kriz nedeniyle aylarca süren protesto gösterilerini hatırlatarak, 'Avrupa Birliği Parlamentosunun bizlerle ilgili alacağı kararı ben tanımıyorum. Bu kararı alanlar önce Yunanistan'a baksınlar. Yunanistan'da halkla polis karşı karşıya geldiğinde acaba AB yetkilileri, hatta 'eurozone' onlara para vermekten başka ne yaptı' dedi. Erdoğan Gezi Parkı'ndaki gençlere de seslenerek 'Artık siz oradan çekilin, bizi o illegal örgütlerle baş başa bırakın, biz onların hakkından geliriz' dedi.

13 Haziran 2013 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Erdoğan: O kararı tanımıyorum
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan AK Parti belde belediye başkanları toplantısında konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları söyle;

- Mitingler (AK Parti'nin haftasonu yapacağı) bir kitlenin karşısına başka bir kitle koymayı değil. Sessiz yığınların sesini hem Türkiye'ye hem dünyaya duyurmayı hedefliyor. Bazı medya tüm Türkiye yanıyor gibi imaj oluşturuyor. Mitinglerde gerçek bir Türkiye fotoğrafı sunacağız.

- Avrupa Birliği Parlamentosunun bizlerle ilgili alacağı kararı ben tanımıyorum. Bu kararı alanlar
önce Yunanistan'a baksınlar. Yunanistan'da halkla polis karşı karşıya geldiğinde acaba AB yetkilileri, hatta 'eurozone' onlara para vermekten başka ne yaptı.

-Erdoğan, Taksim Gezi Parkı konusunda dün görüştüğü heyete, Gezi Parkı'nın geleceği konusunda "plebisit yapalım" önerisi sunduğunu belirterek, "Referandum sadece Anayasa değişikliklerinde uygulanabilir yasalarımıza göre ama plebisit o ildeki belediyenin yapabileceği bir uygulamadır. Bunlar Yüksek Seçim Kurulu ile olan bir iş değil. Öyle bir durum da yok. Yerel Yönetimler Yasası ile alakalı olarak
15'inci maddede belirlenmiş bir şey" dedi.



- 'Gençler, artık siz oradan çekilin, bizi o illegal örgütlerle başbaşa bırakın, biz onların hakkından geliriz'

- Şu anda Türkiye'deki bir kısım medya ve onlarla birlikte bazı uluslararası medya kuruluşları, bir Türkiye manzarası olarak sunmak gibi aldatıcı, aynı zamanda ahlaksız bir girişimin içindeler.

- Türkiye'de sokakta hesap görme dönemi tamamen kapanmıştır. Milletin iradesini sokakta gasp etme dönemi kapanmıştır. Milleti sindirme, milleti korkutma, ürkütme dönemi tamamen kapanmıştır"

"O PAÇAVRALAR 24 SAAT İÇİNDE İNECEK' DEDİM"

Biz bu ülkede hakikaten çevreci olan genç kardeşlerimi ve onlarla birlikte olan büyüklerle dün akşam görüştük ve kendilerine de açık açık söyledik. Bu illegal örgütlerle aranıza perde çekmek zorundasınız. Siz istediğiniz kadar bizim onlarla bağlantımız yok deyin. Aynı yerdesiniz ve benim polisimle karşı karşıyasınız. Kurunun yanında yaş da yanar. Anıttaki ve AKM'deki paçavraları gördünüz mü? İçişleri Bakanı'ma o paçavralar 24 saat içinde inecek, bunlar oradan temizlenecek dedim. Hep söyledim, samimi dürüst olanların başımızın üzerinde yeri var.

"KASIMPAŞALIYIM, GEZİ PARKI'NI İYİ BİLİRİM"

Kusura bakmasın, bazılarının otelin üst katlarından gezi parkını seyretme ihtiyacı olabilir ama benim yok. Çünkü benim gençliğim oralarda geçti. Bir Kasımpaşalı olarak orayı çok iyi biliyorum. Kimse bize Gezi Parkı'yle ilgili ders vermesin.

"GEZİ PARKI SİDİK KOKUYOR"

Gezi Parkı sidik kokuyor. Ama burada samimi olanları kastetmiyorum. Gidiyorlar bazı otellerde o ihtiyaçlarını gideriyorlar. Tabii her durum orada onlara göre meşru. Bunları da güya çevrecilik adına yapıyorlar.

AKM depreme dayanıklı değil. Biz burayı yıkıp yanındaki boşlukları da dahil ederek hepsini bu projeye katmak istiyoruz. AKM'yi de opera binası yapmak istiyoruz. Bizim böyle bir opera binamız yok. Burada 2500-3000 kişiye yönelik bir opera binası yapmamız iktidarımızın bir damgası olacak. Bunu kıskananlar bizim karşımıza dikiliyor. "AK Parti bunu nasıl yapar?" diyorlar. AK Parti'nin önünü kesmek istiyorlar.

Biz Seka kağıt fabrikasını yıkmak istedğimizde karşımıza CHP geldi. Ama biz buraya park yaptık. Şimdi kim dürüst. O Seka kağıt fabrikasının oralar halka arz edilmiştir. Biz yaptık bunu biz. Halkımızın hakkını gasp etmeye müsade etmeyiz. Hilton'un yanındaki yeşil alanı içine almak istediler ve Şişli Belediyesi ile görüştüler. Ama biz o yeşil alana dokundurtturmayız. Orası yeşil alan dolayısıyla biz böyle bir şeye müsade etmeyiz. Bizim iktidar olarak 3 milayara yakın fidandan bahsediyoruz. Yarın partimizin genişletilşmiş il başkanları toplantısı var.

ÖĞRENCİLERİNİ GÖSTERİLERE GÖNDEREN ÜNİVERSİTE...

Kendi üniversitesinin öğrencilerini bu gösterilere yollayan üniversite 10 binlerce ağaçları kesen bir gruptur. Şu anda oradaki üniversite mahkemeler neticesinde burası devletin üniversitedir denmiş bir üniversite. Sen nasıl çevrecisin? Bunlar bir garip, bunlara karşı duyarlı, dikkatli olmamız lazım. Kim çevreyi seven, kim yeşili seven bilmemiz lazım.

Hilton'un yanında bir yeşil alan var ve sahipleri bu alanı otele dahil etmek istediler. Belediye başkanım bana durumu aktardı. Dedim ki, kesinlikle müsaade etmeyeceksin. O yeşil alana dokundurtmayız. Böyle bir şeye müsaade etmeyiz.

AKM temizlendi, anıt temizlendi ve benim polisim orada görevlerini yapacak. Türkiye'de demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletiyiz. Herkesin burada hukuk kurallarına uygun olarak hareket etme ihtiyacı vardır. Biber gazını güvenlik güçleri kullanabilir mi? Evet. Avrupa ve Amerika dahil bu her yerde kullanılır. Biber gazı yeri geldiğinde kullanılır.

Bizim 600'ü aşkın polisimiz yaralandı. Bir komiserimiz şehit oldu. Yatıyorlar, kalkıyorlar polis de polis.

REYHANLI

Erdoğan, Hatay Reyhanlı'da 53 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili araştırmalar sonunda ana muhalefet partisine mensup kişilerin tahrik yaptığının ortaya çıktığını
belirterek, "Dikkat edin, şu anda muhalefet, bu ülkede mezhebi bir kaşımanın gayreti içindedir" dedi.

- Erdoğan, seçilme yaşının 18'e indirilmesi için çalışma yaptırdığını, muhalefetin, "Çoluk çocuğa mı bırakacağız, Parlamento'yu' dediğini belirterek, "Bu cesareti gösteren iktidar, bizim iktidarımız. Gençliğine demokrasi mücadelesi içinde Parlamento'nun yolunu açmada bu kadar cesur hareket eden bizim iktidarımız. Nerede CHP, nerede MHP? Hadi görelim onlar da çıksınlar meydana. 'Biz böyle bir düzenlemenin içinde varız' desinler" dedi.