18 Mayıs 2024 Cumartesi / 11 Zilkade 1445

Erdoğan: “Pınarhisar benim hayatımda zindan değil okuldur”

Başbakan Erdoğan, “Pınarhisar benim hayatımda zindan değil okuldur” dedi. Erdoğan konuşmasında 'MGK'yı biz sivilleştirdik. Olağanüstü hali biz kaldırdık.' ifadesini kullandı.

6 Aralık 2013 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Erdoğan: “Pınarhisar benim hayatımda zindan değil okuldur”
Başbakan Erdoğan, Kırklareli Pınarhisar’da toplu açılış töreninde konuştu. “Pınarhisar, benim hayatımda zindan değil, okuldur” diyen Erdoğan, Pınarhisar’ın kendisi için yeniden doğuşun sembolü olduğunu belirtti.

“Ben şiir okudum diye Pınarhisar cezaevinde kaldım” diyen Erdoğan, “Pınarhisar'dan başlayarak Türkiye'ye çok büyük hizmetler kazandırdık. AK Parti'nin kuruluş planlarını Pınarhisar Cezaevi'nde yaptık. Büyük Türkiye'nin ilk adımını Pınarhisar'da attık.” diye konuştu.

Erdoğan “Türkiye'de özgürlükleri daha da genişletmek için ne gibi adımlar atacağımızı kamuoyuyla paylaştık. Düzenlemeleri yaptık. Özgürlüklerin önündeki engelleri kaldırıyoruz.” diye konuştu.

AYIN 16'SINDA MÜJDEM VAR

"Bu ayın 16'sında yeni bir müjde duyacaksınız. Türkiye yeni bir süreci Avrupa Birliği'nde başlatıyor. 16'sında imzalar atıldığı gün duyacaksınız, onu şimdi ben söyleyemem."

14 YIL SONRA İLK KEZ

Başbakan Erdoğan, 3 gün boyunca Kırklareli, Edirne ve Tekirdağ illeri ile ilçelerinde ziyaretlerde bulunacak. Erdoğan'ın Trakya ziyareti kapsamında 14 yıl önce 4 ay hapis yattığı Kırklareli'nin Pınarhisar ilçesinde bulunan Pınarhisar Cezaevi'ni de ziyaret etmesi bekleniyor. Başbakan Erdoğan, ziyaretinin ilk gününde Kırklareli, ikinci gününde Tekirdağ ve son gün ise Edirne ve ilçelerdeki toplu açılış törenlerine katılacak.


*