8 Mayıs 2024 Çarşamba / 1 Zilkade 1445

Erdoğan'a şiirli destek

AK Parti'nin İstanbul'da düzenlediği 'Milli iradeye Saygı Mitingi' öncesi Kazlıçeşme Meydanı dolmaya başladı. İstanbul'un farklı noktalarından meydana gelen katılımcılar, vapur ve otobüs seferleri ile alana taşındı. Vapurlarla Anadolu Yakası'ndan Eminönü'ne gelen vatandaşlar taşıdıkları pankartlarla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a destek verdi. Miting alanına gelen bir vatandaş okuduğu şiirle Başbakan'nın yanında oldukları mesajı verdi.

16 Haziran 2013 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Erdoğan'a şiirli destek
Üsküdar'ın da aralarında bulunduğu bazı noktalardan kalkan vapurlara binen vatandaşlar Ak Parti mitingi için yola çıktı. Vapurda Erdoğan'a destek dövizleri açan partililer "Ustayı yalnız bıraktığımızı kim söylemiş, Faiz lobisine hayır" yazılı pankartlar taşıdı. Sloganlar eşliğinde Eminönü'ne gelen katılımcılar miting alanına ring halinde çalışan otobüslerle taşındı.

Büyük bir kalabalığın toplandı Kazlıçeşme miting alanında geniş güvenlik önlemleri alındı. Katılımcıların tamamı elektronik arama cihazlarından geçirilerek alana alındı. Çok sayıda polis de alan çevresinde güvenliği sağlamak için görev yapıyor.

Mitinge katılanlar Başbakan Erdoğan'a destek vermek için Kazlıçeşme'ye geldiklerini belirterek Gezi Parkı eylemlerini tasvip etmediklerini söyledi. Yaşı ilerlemiş olanlardan çocuklara kadar geniş bir yaş ortalamasına sahip olan katılımcılar Türk Bayrakları ve Ak Parti Bayrakları taşıyarak alana girdi.

Mitingin en renkli simalarından biri okuduğu şiirle Erdoğan'a destek verdiğini ve Gezi Parkı eylemleri nedeniyle ülkenin zarar gördüğünü söyledi. Büyük bir heyecanla şiirini okuyan vatandaşa diğer katılımcılar da alkışlarla destek verdi.

Meydan çevresinde seyyar satıcıların da yoğunluğu yaşanıyor. Tayyip Erdoğan maskesi satandan simitçisine kadar bir çok satıcı da toplanan binlerce kişiye satış yapıyor. Seyyar satıcılar Erdoğan maskelerini satarken attıkları sloganlarla satışlarını artırmaya çalışıyor.