14 Mayıs 2024 Salı / 7 Zilkade 1445

Erdoğan'dan Zaman gazetesine sert tepki: 'Edepli ol edepli'

Başbakan Erdoğan, “İspanya’da polis, iktidar partisine baskın yaptı” başlıklı haberi ana sayfasından yayınlayan Zaman gazetesini eleştirdi.

21 Aralık 2013 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Erdoğan'dan Zaman gazetesine sert tepki: 'Edepli ol edepli'
Başbakan Erdoğan, Ordu'nun Ünye ilçesinde halka hitap etti. Erdoğan, Zaman gazetesinin “İspanya’da polis, iktidar partisine baskın yaptı” başlıklı haberinin maksatlı olduğunu belirterek, “Bugün bir gazete yazmış. İktidar partisini polisler basmış. Bir kere bu başlığı atarken edepli ol edepli” dedi.

Zaman’ın haberinde İspanya Başbakanı için “Başbakan soruşturmaya destek verdi" ifadesi de kullanılarak İspanya’daki olay üzerinden algı yönetimi yapılmaya çalışıldı. Haberde, yurtdışı gezisindeyken partisine yolsuzluk baskını yapıldığını öğrenen İspanya Başbakanı Rajoy’un “Mahkeme kararına saygılıyım” ifadesi öne çıkartıldı. Zaman gazetesinin bu haber üzerinden yaptığı imayı eleştiren Erdoğan ise “İspanya’da polis, iktidar partisine baskın yaptı” başlığı için “Bir kere bu başlığı atarken edepli ol edepli” dedi.

Konuşmasında 17 Aralık Operasyonu için “Bu kirli oyun AK Parti’ye yönelik olmaktan öte milli irade ve egemenliğe yönelik bir oyundur” diyen Erdoğan, “Gezi’de bu oyunu nasıl bozduysak burada da bozacağız” diye konuştu.

İŞTE ZAMAN'IN ANA SAYFASINDA YER ALAN O HABER:


*

*

*