18 Mayıs 2024 Cumartesi / 11 Zilkade 1445

Esenyurt'ta MHP'lilere saldırı olayında 4 kişi gözaltına alındı

Esenyurt'ta bir kişinin hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili olarak 1'i çocuk yaşta 4 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi

İSTANBUL (AA)27 Ocak 2014 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Esenyurt'ta MHP'lilere saldırı olayında 4 kişi gözaltına alındı
Esenyurt'taki MHP seçim irtibat bürosunun açılışında, iki grup arasında çıkan silahlı kavgaya ilişkin 4 kişi gözaltına alındı.

İrtibat bürosunun dün yapılan açılış töreninde, laf atmayla başlayan ve kavgaya dönüşen olaya ilişkin 1'i çocuk, 4 kişi gözaltına alınarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Emniyet yetkilileri, olayın siyasi olmadığını ve tamamen bir asayiş olayı olduğunu belirtti.

Görgü tanığı Günhan: Bir grup, MHP’lilerin seçim otobüsünü taşladı


Esenyurt’ta Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) dün açılışı yapılan seçim irtibat bürosuna düzenlenen silahlı saldırıda, basın danışmanı Cengiz Akyıldız kalbine isabet eden kurşunla hayatını kaybetmişti. Olaya şahit olan Fadullah Günhan, “Grup önce seçim otobüsünü taşlayınca MHP’liler karşılık verdi.” dedi.

MHP Esenyurt İlçe Teşkilatı, dün Talatpaşa Mahallesi, Pazaryolu Caddesi’nde seçim irtibat bürosu açtı. Açılışa MHP Esenyurt İlçe Belediye Başkan Adayı Halit Özer’in yanı sıra MHP İstanbul Büyükşehir Adayı Rasim Acar da katıldı. Saldırı, Rasim Acar’ın ayrılacağı sırada meydana geldi. Saldırı sırasında olay yerinde bulunan görgü tanığı Fadullah Günhan, yaşananları şöyle anlattı: “Olay saat 14.30-15.00 gibi oldu. MHP’li grup açılış yapıyordu. Kurdele kesildikten birkaç dakika sonra buradaki seçim otobüsünü 5-6 kişilik bir grup taşlamaya başladı. MHP’lilerde karşılık verdiler ve gönderdiler o grubu. Bunlar gittikten ortalama 15 dakika sonra silahlı olarak geri geldiler. 5-6 el silah sesi duyduk. Yaralılar vardı. Devlet hastanesine gönderiler hemen. Saldıran grupta hemen kaçtı zaten. Saldırıyı yapanların kim olduğunu görmedik.”

Saldırıda MHP İstanbul İl Başkanlığı’nın basın danışmanı, Cengiz Akyıldız hayatını kaybetmişti.

CENAZE ADLİ TIP'TAN ALINDI

Olaylarda yaşamını yitiren Cengiz Yücel’in (Akyıldız) cenazesinin Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsi işlemleri tamamlandı. MHP İstanbul İl Başkanlığı basın danışmanlarından Cengiz Yücel Akyıldız MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de katılacağı Fatih Camii'ndeki cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlanacak.