19 Mayıs 2024 Pazar / 12 Zilkade 1445

Eylül’e dikkat

Gezi Parkı protestoları ile başlayan eylemlerin Eylül ve Ekim aylarında yeniden hareketleneceğine dair istihbarat raporları hükümete sunuldu. Gençlik kamplarında örgütlenen marjinal gruplar, okulların açılması, liglerin başlamasını bekliyor.

31 Temmuz 2013 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Eylül’e dikkat

TATİLCİLER DÖNECEK, OKULLAR AÇILACAK,  LİGLER BAŞLAYACAK

Gezi Parkı’nı bahane ederek sokaklara dökülen marjinal gruplar ve onların arkasındaki organizatörler durmuyor. Birçok şehri savaş alanına çeviren olayların bastırılmasının ardından harekete geçen istihbarat birimleri, yeniden canlandırılmak istenen Gezi sürecini deşifre etti. Buna göre, gençleri sokaklara döken organizatörlerin, üniversiteleri Gezinin dinamosu seçtikleri bunun için de yeni eylemler için Eylül ve Ekim aylarında harekete geçmek için organizasyonlar yaptıkları ifade edildi. Parklarda forumlar düzenleyen Gezi organizatörlerinin gençler arasından yeni organizatörler çıkararak daha geniş kitleleri kontrol altına alma niyetinde oldukları tespit edildi. Başbakan Erdoğan’ın Başdanışmanı Yalçın Akdoğan’ın yanı sıra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz’a da bilgiler verildi.

Taraftar grupları tehlikesi

İstihbarat birimleri, statlar ve üniversitelerde bulunan geniş halk kitlelerinin hedef alınabileceği tespitini yaparak, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’a yönelik de bilgilendirmede bulundu. Öte yandan eğitim öğretim yılının açılmasının ardından özellikle üniversite kayıt dönemlerinde öğrenci velileri ile irtibata geçileceği ve onlara hem terörizm ve marjinal grupların yaratacağı tehlikeler hem de Gezi süreci ile ilgili bilgiler verileceği öğrenildi.

Gençlik kamplarından eğitim

Yaz ayları nedeniyle çok sayıda gençlik kampı düzenleyen ve kıyı bölgelerinde çadırda konaklama şeklinde süren kamplarda Gezi eğitimi verildiği tespit edildi. Yasa dışı sol örgütlerin organize ettiği kamplarda sokak olayları ve olayların yönlendirilmesi üzerine eğitim veriliyor.

Uluslararası olumsuz imaj tehlikesi

Türkiye ile AB’yi karşı karşıya getirme potansiyeli nedeniyle Gezi sürecine bağlı sokak hareketlerinin yeniden alevlenmesine karşı AB Bakanı ve

Başmüzakereci Egemen Bağış’a da bilgiler verildi. Böylece Türkiye ile ilgili uluslararası arenada oluşabilecek olumsuz imajın da önüne geçilmeye çalışılacak.

Bakan Bağış daha önce de Gezi süreci ile ilgili tüm bilgilerden oluşan bir rapor hazırlayarak tüm yabancı büyükelçilere bir sunum yapmıştı.

The Times’daki ilan parasını ADD ÖDEDİ

The Times gazetesindeki ilanı imzalayan Fuad Kavur, ilanın İngiltere’deki Atatürkçü Düşünce Derneği’nin topladığı parayla finanse edildiğini söyledi. İngiliz The Times gazetesinde geçen hafta yayımlanan ticari ilanla, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a hitaben yazılan mektubu imzalayan Türk yapımcı ve yönetmen Fuad Kavur, mektubu kendisinin kaleme almadığını ancak imzalayanları bir araya getirdiğini, ilanın İngiltere’deki Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından toplanan parayla finanse edildiğini söyledi.

Facebook’ta toplandı

İngiltere’deki Atatürkçü Düşünce Derneği’nin, Twitter ve Facebook gibi sosyal paylaşım siteleri aracılığıyla mektubun ilan olarak yayımlanması için para topladığını anlatan Kavur, “Burada yarım milyon Türk var, bu büyük bir sayı. New York’taki ilanın parası olan 65 bin dolar, 48 saatte toplanmış. Burada iki haftada, çoğu Atatürkçü Düşünce Derneği’nden geldi. Burada ilan 12 bin pound, yani 25 bin dolardı. Fiilen Times’a para veren de onlardır. Benden gitmedi” diye konuştu.