20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Fadime Özkan'dan 'Öcalan'la görüşme' açıklaması!

A Haber'de Nihan Günay’ın sunduğu Arka Plan programına katılan Akil İnsanlar Heyeti üyeleri, görüşmeyi ve gündemi Arka Plan'da değerlendirdi.

20 Ekim 2014 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Akil İnsanlar Heyeti’nden Fadime Özkan, toplantıda, Öcalan ile görüşmede mutabakat sağlandığı bilgisinin yanlış olduğunu belirtti.
 
FADİME ÖZKAN: ÖCALAN’LA GÖRÜŞME KONUSUNDA ANLAŞMA YOK
 
Herhangi bir konuda bir karar alınmadı. Heyet üyeleri, Başbakan ve Bankanlar  ile birlikte biz şu konuda mutabıkız, bunu kamuoyuna açıklayabiliriz gibi herhangi bir karar çıkmadı.  Özellikle İmralı’ya giderek, İmralı’da Öcalan ile gazeteci grupların yada sivil heyetlerin görüşmesinin sürecin akışı bakımından sağlıklı bir akış olacağına dair katılımcılar da görüş bildirdiler. Ama orada asla bir karara varıldı,  bundan böyle Öcalan’ın görüşleri dışarıya böyle çıkacak  gibi bir karar çıkmadı.
 
CAN PAKER: BAŞBAKAN 4 ÖNEMLİ NOKTADAN BAHSETTİ
 
Önemli olan Sayın Davutoğlu’nun kapanış konuşmasıydı. Dört ana başlıkta konuştu. Birincisi çözüm süreci nerde, nasıl gidiyor? İkinci başlık, 6-7 Ekim olaylarının oluşu ve perde arkasındaki faktörler, üçüncüsü Suriye ve bölge ile ilgili görüşleri, dördüncüsü ise Akil İnsanlar ne yapabilir? Bütün siyasi aktörlerle, tabii ki bu arada Abdullah Öcalan ile konuşmaya hazırız. Bunu bir bildiri ile de basına verdik, medya da bunu yayınladı ama anlaşılan hükümet henüz bu noktada değil.
 
AYHAN OĞAN: TOPLANTI BAŞBAKAN’IN GÜNDEMİNDEYDİ
 
Sivil Dayanışma Platformu Başkanı Ayhan Oğan bu toplantının, 6-7 Ekim olaylarıyla ilgisi olmadığını bizzat Başbakan'ın dile getirdiğini ifade etti.
 
‘Bu olaylar olmasaydı da Sayın Başbakan kendisinin programı dahilinde bu heyet ile  zaman zaman bir araya gelip istişare etmeyi düşündüğünü ve bugünlerde de bunu yapmayı planladığını söyledi. Bu olaylar olduktan sonra bunun yapılmış olması da ayrıca bir anlam kazanmış oldu.’
 
LEVENT KORKUT: KÜRESEL DEĞİŞİMİN ETKİSİ BÜYÜK
 
Akademisyen ve Avrupa Birliği Uzmanı Levent Korkut ise çözüm sürecinin küresel değişimin merkezinde yürüdüğüne vurgu yaptı.
 
‘Bu değişim sürecinin bu küresel düzeydeki değişimin etkileri bunlar. Küresel anlamda bir değişim geçiriyor dünya. Bunun yarattığı bir takım problemler var Bunlarda ister istemez etkiliyor.’