2 Mayıs 2024 Perşembe / 24 Sevval 1445

TBMM Başkanı Çiçek'ten fezleke açıklaması: Acele inceleme istedim

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, isimleri yolsuzluk ve rüşvet operasyonuna karışan 4 eski bakanla ilgili fezlekelerin 28 Şubat’ta Meclis’e geldiğini söyledi. Çiçek, fezlekeler için acele incelenmesi talimatı verdiğini kaydetti.

AA5 Mart 2014 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
TBMM Başkanı Çiçek'ten fezleke açıklaması: Acele inceleme istedim
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, eski İçişleri Bakanı Muammer Güler, eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ve eki AB Bakanı Egemen Bağış hakkındaki fezlekelerle ilgili konuştu.

Fezlekelerin 28 Şubat'ta Meclis'e geldiğini belirten Çiçek, ilk Genel Kurul birleşiminde bilgiye sunulacağını söyledi.

Farklı bir işlem yapılmadığını ifade eden TBMM Başkanı Çiçek, Hukuk İşleri Başkanlığı'ndan konun acele incelenmesini talep ettiğini savundu.

Çiçek, "Eğer yapılan kanunsuz iş, işlem benden tarafa olan birine yapıldıysa kıyameti koparıyoruz, karşı taraftan birine olunca sesimizi çıkarmıyoruz. Bu da gerçeğe ulaşmada, sonuca varmada işimizi zorlaştırıyor" dedi.

Çiçek, Türkiye'de yasa dışı siyaset yapan unsurların olduğunu, bunu "kayıt dışı siyaset" olarak adlandırdığını belirterek, "Kayıt dışı siyaset yapanların, kayıt içindeki siyasetle ister doğrudan, ister çatışma halindeki ilişkisi yamuk ilişkidir. Doğru ilişki değildir. Türkiye, şimdi bunun sonuçlarını tartışıyor" diye konuştu.