19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Göstericileri savunan yaralı polisleri neden görmezden geliyor

Olaylı 1 Mayıs kutlamalarında göstericilerin attığı kaldırım taşları ve çelik bilyelerle yaralanan 22 polis memurundan biri olan Çağrı Baş (22) iki gün yoğun bakımda kaldıktan sonra hayati tehlikeyi atlattı.

5 Mayıs 2013 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Göstericileri savunan yaralı polisleri neden görmezden geliyor

Makine mühendisliği bölümünü kazanmasına rağmen baba mesleği olan polisliği tercih ederek Çağrı Baş, 1 Mayıs’ta geceyarsından itibaren çalışmaya başladı. Olayların şiddetlendiği bir anda yakınına kadar gelmeyi başaran bir gösterici elindeki kaldırım taşını Çağrı Baş’ın kafasına vurdu. Götürüldüğü Okmeydanı Eğitimi ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi’Nde pansuman sırası beklerken dikkatli bir doktorun beyin kanaması geçirdiği farketmesi sayesinde Baş’ın hayatı kurtuldu. Kafatasında kırıklar olduğu ve beyin kanaması geçirdiği belirlenen Baş acilen ameliyata alındı.

Sendikacılara tepki gösterdi

Oğlu gibi kendisi de polis olan Mahfiddin Baş kendisinin de Eskişehir’deki 1 Mayıs kutlamalarında görevli olduğunu belirterek acı haber üzerine geldikleri İstanbul’da 3 gündür hastanede olduklarını söyledi. Mahfiddin Baş, bazı medya kuruluşlarına tepki göstererek şunları söyledi: “Görevini yaparken ölüm tehlikesi atlatan bir güvenlik görevlisine 22 yaşındaki gencecik bir polis memurunu kimse görmüyor. Göstericilerin haklarını savunanlar bu çocukların hakları konusunda ses çıkarmıyor. Polisi eleştirenler yakın mesafeye kadar gelip bir kişinin kafasına kaldırım taşı vuran göstericiyi eleştirmiyor. Bu olayların bu hale gelmesine Taksim inadını sürdüren sendikalar sorumludur. Marjinal gruplara ortam hazırlayan sendikalar hakkında yasal işlem yapılmalıdır. Çağrı’nın ve diğer polislerin durumu iyi. Ya daha kötüsü olsaydı.”