20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Gürsel Tekin fena çuvalladı

Suriyeli sığınmacıların vatandaşlığa geçirilerek oy kullandırılacağını öne sürüp bir de örnek veren Gürsel Tekin'in iddiası asılsız çıktı. Tekin'in bahsettiği Mohamad Mahmud, 2008 yılında vatandaşlık aldığını açıkladı.

26 Kasım 2013 Salı 07:00 - Güncelleme:
Gürsel Tekin fena çuvalladı
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in Suriyeli sığınmacıların vatandaş yapılarak seçmen kütüğüne kaydedildiği yönündeki iddiaları asılsız çıktı. Tekin, Suriye uyruklu Mohamad Mahmud'un 12.08.2013 tarihinde vatandaş yapıldığını ve belgelerinin elinde olduğunu ileri sürmüştü. Oysa Mohamad Mahmud'un 18 yıldır Türkiye'de yaşadığı ve 4 yıldır Türk vatandaşı olduğu öğrenildi. Tekin'in Mersin'den örnek gösterdiği Suriye uyruklu Türk vatandaşının nüfus kayıtlarına göre; 1995'te Halep'ten Türkiye'ye geldiği, Mardin'in Ömerli İlçesi'nde 28 Ağustos 1995'te Türk vatandaşı bir kadınla evlendiği ve 28 Şubat 2008'de de Türk vatandaşlığına geçtiği öğrenildi.
 
NEDEN BÖYLE BİR ŞEY YAPTILAR
 
Mersin'in Akdeniz İlçesi'nde yaşayan Mohamad Mahmud'un Tekin'in açıklamalarından haberdar olmadığını ve neden böyle bir şey yaptığını anlayamadığını söyledi. Bir otoparkta çalıştığını söyleyen Mohamad, evli ve dört çocuğu olduğunu ifade etti. Kimliğini kaybettiği için 12.08.2013'te Nüfus Müdürlüğü'ne başvurduğunu anlatan Mohamad, Türk vatandaşlığına 2008'de geçtiğini belirtti. 
 
GÜLER'DEN SIĞINMACI AÇIKLAMASI
 
İçişleri Bakanı Muammer Güler MHP Milletvekili Şefik Çirkin'in, Suriyeli sığınmacıların Türk vatandaşı yapılıp yapılmadığını ilişkin soru önergesini yanıtladı. Güler, "Ülkemizdeki Suriyeli sığınmacıların vatandaşlık kazanmaları söz konusu değildir" dedi. 
 
BELGELER ELİMİZDE DEMİŞTİ AMA 
 
Gürsel Tekin hükümetin göçmen politikasının eleştirmiş; Suriyeli sığınmacılara oy kullandıracağını ifade etmişti. Bununla da kalmamış Mersin'den bir örnek vermişti: "Biz sorduk cevap vermediler ama sonunda tespit ettik. Savaştan kaçan Suriyeli göçmenler vatandaş yapılarak, çeşitli illerde seçmen yapıldı. Belgesini de bulduk. Mersin'in Akdeniz İlçesi'nde yaşayan Halep doğumlu, Mohamad M. 12.08.2013 tarihinde vatandaş yapılmış." (Kaynak: Akşam)