19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Hüseyin Çelik: Atatürk'ten geçinenler var

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, 24 Ankara Temsilcisi Yaşar Taşkın Koç'un sorularını yanıtladı.

10 Kasım 2013 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Hüseyin Çelik:  Atatürk'ten geçinenler var
"Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal'i ve onun vesilesiyle milli mücadele şehitlerini saygıyla anıyorum" diyen Hüseyin Çelik, kendi çocukluğundaki 10 Kasım törenlerini şöyle anlattı:

"Çocukluğumdaki 10 Kasım törenlerini hatırlıyorum da onlar hakikaten hoş 10 Kasımlar değildi. Atatürk de tüm insanlar gibi bir faniydi ve günü geldiğinde o da ölecekti. Mühim olan bedenen yaşamak değil bir eser, bir iz bırakmaktır. İnsanlar iki türlüdür bir kısmı arkasında is bırakır, bir kısmı iz bırakır. Mühim olan insanların hafızasında nasıl yer ettiğidir.Çocukluğumda hatırlarım, yatılı okulda okurduk. Öğretmenler öğrencileri toplar ağlar,sızlar feryat figan ederdi. Bunlar bence hoş değildi. Merhum Turgut Özal bu meseleyi doğru bir şekilde doğru bir formata dönüştürdü ve bu daha çok Atatürk'ü anlama ve anma günü olarak değerlendiriliyor şu anda"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Atatürk'ten geçinenler var"

"Türkiye'de her meselede olduğu gibi Atatürk istismarı da had safhada. Atatürkçüler var, Atatürkçü geçinenler var ve Atatürk'ten geçinenler var."

"Ötekileştirme enstrümanı haline getirildi"

"Milli liderler bir ülkenin ortak değeri ve sembol şahsiyetleridir ama bizim ülkemizde Atatürk, ötekileştirmenin bir enstrümanı haline getirilmiş. Atatürk, başka hayat tarzlarının önüne bir tehdit olarak konulmuş. Atatürk darbelerin ilham kaynağı haline getirilmiş. Böyle olduğu zaman herkesin sevmesi gereken bir şahsiyet bir diğeri tarafından istismar edilince Türkiye'de işin şekli de farklı olmuş"

Bülent Arınç'ın açıklamaları

"Bu aile içi bir meseledir. Biz büyük bir aileyiz. Bu aile 21 buçuk milyon oy alan, 9 milyona yakın kayıtlı üyesi olan ve 2 buçuk milyon kişiden oluşan teşkilata sahip bir aile. Şimdiye dek bizim partimizde hep sevgi ve saygı esas olmuştur. Diğer partiler bizi bu yönden kıskanırlar.

Sayın Başbakan da sadece Genel Başkanımız değil aynı zamanda liderimizdir. Dolayısıyla aile içerisinde bir mesele olduğu zaman bu mesele yine aile içerisinde hallolur.

Bazıları ellerini ovuşturup "Oh be malzeme çıktı" diyorlar. Böyle düşünenlere şunu söyliyeyim, buradan size ekmek çıkmaz"