19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

İşçi Partisi'nden Kılıçdaroğlu'na birleşelim çağrısı

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na birleşme çağrısında bulundu.

KIRLARELİ (AA)18 Kasım 2014 Salı 07:00 - Güncelleme:
İşçi Partisi'nden Kılıçdaroğlu'na birleşelim çağrısı
İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, "Kılıçdaroğlu'na buradan çağrı yapıyorum. Sayın Kılıçdaroğlu, altı okta, cumhuriyetçilikte, milliyetçilikte, halkçılıkta, devletçilikte, laiklikte ve devrimcilikte birleşelim" dedi.
 
Perinçek, Kırklareli'de partilileri ile bir düğün salonunda bir araya gelerek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na CHP ile altı ok altında birleşme çağrısında bulundu. 24 saat içinde birleşmeye hazır olduklarını belirten Perinçek, Ankara'ya giderek Atatürk heykeli önünde birleşmeyi ilan edebileceklerini söyledi.
 
Partililerine Kılıçdaroğlu ve partililerini telefon ile arayarak birleşme çağrısını kabul etmesi yönünde ikna etmelerini isteyen Perinçek, "Kılıçdaroğlu'na buradan çağrı yapıyorum. Sayın Kılıçdaroğlu, altı okta, cumhuriyetçilikte, milliyetçilikte, halkçılıkta, devletçilikte, laiklikte ve devrimcilikte birleşelim. Ricciardone ile otelin arka odalarında birleşmeyelim. Oraya hiç birimizin yüreği sığmaz, ciğeri sığmaz, bilinci sığmaz. Açık bir birleşme çağrısı yapıyorum. Cumhuriyet Halk Partisi'nin bayrağındaki altı okta, o programda birleşelim" şeklinde konuştu.
 
Perinçek, 4 Eylül 1919'da Sivas Kongresi'nde kurulan Cumhuriyet Halk Partisi, Atatürk'ün Genel Başkanı olduğu Cumhuriyet Halk Partisi ile birleşmeye hazır olduklarını dile getirerek, şöyle devam etti:
 
"Telefonla Sayın Klılıçdaroğlu ve arkadaşlarını ikna etmenizi öneriyorum. Hemen yarın buradan Ankara'ya giderek Atatürk Heykeli önünde birleşmeyi ilan etmeye hazırız. Arzu ediyorsa Kırklareli'de Atatürk heykeli önünde birleştiğimizi ilan ederiz."
 
Perinçek, daha sonra gazetecilerin ve partililerin sorularını yanıtladı.