20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

İşte 'paralel' tarafından yıpratılacaklar listesi

Paralel örgüt hedef gösterme rezaletini daha da ileri götürdü ve 'yıpratılacaklar' listesi hazırladı. Bu listedekilere her türlü saldırı mübah.

15 Eylül 2014 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
İşte 'paralel' tarafından yıpratılacaklar listesi
 
Güneş Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Kelkitlioğlu bugünkü yazısında 'paralel örgüt'ün hazırladığı 'yıpratılacaklar' listesini deşifre etti. Listede bakanlar, emniyet müdürleri, bürokratlar ve gazeteciler var.
 
İşte o yazı;

Arkadaşların gözü döndü! Bir süredir yaptıkları isim ifşa etme, hedef gösterme rezaletini daha da ileri götürdüler. 
Kimlerden mi bahsediyorum? 
Tabii ki ‘paralel örgüt’ün elemanlarından. 17 ve 25 Aralık sivil darbe girişiminin emniyet ayağının yöneticilerinden eski İstanbul Mali Şube Müdürü Yakup Saygılı bir liste hazırlıyor ve listedeki isimler hakkında suç duyurusunda bulunuyor. Aralarında benim de olduğum listede bakanlar, emniyet müdürleri, bürokratlar, gazeteciler var. Bu isimlerin ortak özellikleri ‘paralel örgüt’ü deşifre etmeleri. Saygılı, suç duyurusunda bizleri ’18 Aralık Hukuka Darbe Örgütü’ diye tanımlıyor. 
Peki bu ne anlama geliyor? 
Öncelikle bu listenin Pensilvanya’daki zat önderliğinde oluşturulmuş bir ekip tarafından hazırlandığı kesin. Bu listenin Yakup Saygılı tarafından hazırlanmış olması neredeyse imkansız. Böyle bir liste hazırlayarak şöyle bir mesaj verilmeye çalışılıyor: 
“İşte bizimle uğraşan kişiler bunlar. Bu isimleri hedefe koymamız şart. Her türlü saldırı bu saatten sonra serbest. Özel hayat, belden yukarı veya aşağı, yalan yanlış ne olursa olsun bu isimlerle ilgili bilgi toplayıp kamuoyuna yayacaksınız. Dinleme, fotoğraf, şantaj her şey serbest. Böylece bir itibarsızlaştırma kampanyası başlatılacak bu isimler hakkında. Siyasi ve hukuki olarak ne yapılması gerekiyorsa yapılacak.” 
 
AHLAKSIZ KAMPANYA 
 
İşte hazırlanan ve ‘paralel örgüt’ün gazetelerinden Zaman gazetesinde çarşaf çarşaf yayınlanan bu listenin perde arkasındaki gerçek amaç bu. 
Hemen harekete geçtiler bile. Öyle ki, listedeki isimler hakkında internette, sosyal medya üzerinde ahlaksızca karalama kampanyası başlatıldı.Yalan yanlış bilgilerle listedeki isimleri, akıllarınca, itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar. 
Sadece bu mu? 
Bu listenin Pensilvanya önderliğinde hazırlandığının en önemli kanıtı, Fethullah Gülen’in son sohbetinde sarfettiği sözler. Gülen, kendileriyle ilgili yazılar yazan, haberler yapan isimleri kafirlikle suçluyor. 
Sonuç; ne yaparsanız yapın, ne liste hazırlarsanız hazırlayın. 
Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin içinde başka bir devlete izin verilmez, verilmeyecek. Bunun için sonuna kadar mücadele edeceğiz. 
Yakup Saygılı’nın ‘örgüt’ olarak nitelendirdiği ve suç duyurusunda bulunduğu listedeki isimler şunlar: 
 
İŞTE ‘HEDEF’TEKİLER 
 
İçişleri Bakanı Efkan Ala, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Selami Yıldız, Mali Şube Müdürü Hakan Sıralı, Müdür Yardımcısı Arzum Nazman, Mali Şube’de Başkomiser Hakan Korkmaz, polis memuru Caner Metiner, polis başmüfettişleri Erhan Gülveren, Kenan Aydoğan, Ercümet Özbeyli, Cemil Zafer, Refik Felek, Nevzat Yazıcı, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, eski İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Oktay Erdoğan, savcılar İsmail Uçar, İrfan Fidan, Fuzuli Aydoğdu, Mehmet Akdeniz, Kozmik Çalışma Grubu (KÇG), Sabah Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erdal Şafak, Takvim Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ergün Diler, Yeni Şafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Karaalioğlu, Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Ocaktan, Güneş Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Kelkitlioğlu, Yeni Akit Genel Yayın Koordinatörü Hasan Karakaya, gazeteci-yazarlar Abdulkadir Selvi, Elif Çakır, Halime Kökçe, Nihal Bengisu Karaca, Hilal Kaplan, Ferit Zengin, eski AB Bakanı Özel Kalem Müdürü İbrahim Bayram.