24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Kadir Topbaş, cumhurbaşkanlığı seçimlerini değerlendirdi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş Esenler'de düzenlenen Kadir Gecesi Özel programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İHA24 Temmuz 2014 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Kadir Topbaş, cumhurbaşkanlığı seçimlerini değerlendirdi

Başkan Topbaş,ilk turu 10 Ağustos’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Türk milletinin hassasiyetini her zamankinden daha dikkatle ortaya koyacağına inandığını söyledi. Topbaş, “Milletimizin terazisi asla yanılmıyor” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş Esenler'de düzenlenen Kadir Gecesi Özel programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Başkan Topbaş,ilk turu 10 Ağustos’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Türk milletinin hassasiyetini her zamankinden daha dikkatle ortaya koyacağına inandığını söyledi. Topbaş, “Milletimizin terazisi asla yanılmıyor” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, Esenler İlçesi’nde düzenlenen Kadir Gecesi Özel programına katıldı. Başkan Topbaş ülke ve dünya gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Topbaş,konuşmasında Gazze’de yaşanan katliama karşı hissettiği üzüntüsünü dile getirerek, “Dünyada her zaman barış, huzur ve mutluluk istiyoruz. Ama maalesef bu Ramazan-ı Şerif'te de acı, kan ve gözyaşı var. Geçen yıl Mısır, ondan evvelki yıl Somali, ondan evvelki yıl Suriye. Hep bunları yaşadık. Acılar hep bu dünyayı kasıp kavurdu. Bazen düşünüyorum. Bu kadar acı ve zulmün yaşandığı dünyada Müslümanlar neden bigane kalıyor?” dedi.

Kadir Topbaş, geçmiş çağların vahşetinin günümüzde hala yaşandığını dile getirerek, "Biz tarihte hep şunu gördük. Zalimler insanlara zulmettiler. Eza ceva gösterdiler. Birçok insanı katlettiler. Ama arkalarından kendileri de gitti. Onlar da yok şimdi. Vahşet uygulayanlar hiçbir zaman hayırla yad edilmezler” ifadelerini kullandı.

İBB Başkanı Kadir Topbaş 10 Ağustos’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinin büyük önem arz ettiğini ifade ederek, “Türkiye şuanda dünyanın gıpta ile takip ettiği bir ölçekte gelişme gösterdi. İnanıyorum ki Türk halkı olarak ülkemizin geleceğini tayin ederken her zamankinden daha hassasiyetli olacaksınız. Milletimizin terazisi asla yanılmıyor. Bunu hep gördük. Kim ne derse desin sizin o gönül, vicdan teraziniz başka terazilere benzemiyor. Biz evvel Allah milletimize, halkımıza, sizlere güveniyoruz. Sağolun, var olun” dedi.