14 Mayıs 2024 Salı / 7 Zilkade 1445

Karanlık dönem bitti darbeler yargılanıyor

Manisa’da, ‘28 Şubat’ konulu panelde konuşan STAR Genel Yayın Yönetmeni Cömert, “Karanlık günlerden, darbelerin yargılandığı Türkiye’deyiz” derken, Sibel Eraslan ise, “O dönemde insanlar bir gecede birinci tehdit sayılmıştı” açıklaması yaptı.

Mustafa Meydan/Manisa5 Mart 2013 Salı 07:00 - Güncelleme:
Karanlık dönem bitti darbeler yargılanıyor

STAR Medya Grubu tarafından düzenlenen, ‘Türkiye Buluşmaları’nın 9’uncusu ‘28 Şubat Süreci ve Türkiye’ teması ile Manisa’da gerçekleştirildi. 28 Şubat postmodern darbesinin 16. yıldönümünde düzenlenen panelde konuşan STAR Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Ziya Cömert, “28 Şubat sürecinde çok olaylar oldu. Ama artık yargılanıyor bu süreç ve bunu sağlayanlar. Zulmetmiş birinin ceza almasını istemek hakkımız” dedi. STAR yazarı Sibel Eraslan da, “Akla uygunsuz olaylardan geçtik. 28 Şubat küresel İslamofobya’nın yerel provasıydı” ifadesini kullandı. İşadamı Abdurrahim Aslan ise, “O dönem birçok emekli paşa bankalarda yöneticiydi. O bankaların hepsi battı. 28 Şubat’ın ekonomiye verdiği zararın 300 milyar dolar olduğu söyleniyor. 28 Şubat olmasaydı Türkiye 2023 hedeflerine çoktan ulaşmış olurdu” diye konuştu.

Halk yoğun ilgi gösterdi

Yeni Türkiye’yi okurlarla konuşmak için daha önce Denizli, Gaziantep, Bursa, Kayseri, Konya, Erzurum, Eskişehir, Samsun’da STAR Medya Grubu tarafından organize edilen Türkiye Buluşmaları’nın 9’uncsu şehzadeler kenti Manisa’da gerçekleştirildi. STAR Gazetesi heyeti, kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle kahvaltıda biraraya geldikten sonra, Manisa’nın tarihi ve turistik yerlerini gezdi. Manisa Kültür Merkezi’ne geçen STAR Medya heyeti, yoğun ilgiyle ile karşılandı. Panele AK Parti İl Başkanı Murat Baybatur, İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz ve çok sayıda vatandaş katıldı.

SİBEL ERASLAN: Akıldışı dayatmaları birlikte yaşadık

”Bu sıcak karşılamaya rağmen soğuk bir gündemle buradayız. 28 Şubat, daha önceki 2 darbeden de farklıdır. Belli bir siyasi partiyle ilişkilendirilen bir darbe değildi. Bir akşam insanlar tv’yi açtılar ve ülke için birinci tehdit olduklarını öğrendiler. Refah ve Doğruyol Partisi’nin göğsünde patlıyordu ama bütün sivilleri kapsayan bir darbeydi. Başörtülü öğretmenlere yakın görüntü sergilemenin bile suç sayıldığı bir dönemdi. Akla uygunsuz olaylardan geçtik. 28 Şubat küresel İslamofobya’nın yerel provasıydı.”

15 milyona hizmet veren dev hastane

STAR Yazarları, Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesini Başhekimi ve Yöneticisi Ahmet Ayer’i ziyaret etti. Ziyarete, AK Parti Manisa İl Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Abdullah Polat, AK Parti Manisa İl Başkan Yardımcısı ve Tanıtım Medya Başkanı İsmail Aydın, Basın İlan Kurumu Manisa Şube Müdürü Kenan Tokgöz, Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi İdari ve Mali Hizmetler Müdürü Ahmet Salih Polat eşlik etti. Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesinin Psikiyatri Bölge hastanesi olması özelliğinden dolayı 12 il ve 15 milyon nüfusa hizmet veren, en büyük 2. Bölge Hastanesinden birisi olduğunu dile getiren Ayer, “Çağdaş, güvenilir ve kaliteli sağlık hizmeti sunmada örnek bir sağlık kuruluşu olmayı hedefleyen hastanemiz sürekli iyileştirme prensibiyle ilerlemektedir” dedi.

 ABDURRAHİM ASLAN 28 Şubat Türkiye’yi 20 yıl geriye götürdü

“28 Şubat’ın çok ciddi ekonomik kayıpları oldu. 1997 yılının faiz arttırımından 1.6 milyar dolar zarar edildi. O dönem birçok emekli paşa bankalarda yöneticiydi. O bankaların hepsi battı. 28 Şubat’ın ekonomiye verdiği zararın 300 milyar dolar olduğu söyleniyor. 28 Şubat olmasaydı Türkiye 2023 hedeflerine çoktan ulaşmış olurdu.”

Türkiye tarihi ile barışıyor

Manisa İl Genel Meclis Başkanı Hayrullah Solmaz: “Bizler normalleşmeyi anormal gören bir milletin çocuklarıyız. Çok doğal haklarımızı kullanırken bile bir garipliği yaşıyoruz toplum olarak. Türkiye’de bir şeyler değişiyor. Türkiye’de yöneticilerin tipi değişiyor. Entelektüel azınlıkçılardan, millet gibi yaşayan onlar gibi düşünen milletin kendisi ile barışık yöneticiler ülkeyi yönetmeye başladı. Normalleşme sürecinde toplum kendine gelmeye başladı. Bin yıllık mazisi ile barışık bir toplum olmaya başladık.”

28 Şubat hayatımı çaldı

Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Ömer Faruk Çelik: “28 Şubat’ın kurumlar üzerinde büyük etkileri oldu. 28 Şubat’la hesabı olanlardan biri de benim. Benim üzerimdeki etkisi geleceğim karartıldı. O yıllarda ilahiyat fakültesinde öğrenciydim. Bize kadar ki süreçte mezun olanlar hemen atanıyor öğretmen oluyorlardı. Bende de o atanma rahatlığı olduğu için ikinci sınıfta evlendim. Ama 28 Şubat kabusunu hesap etmemiştik. Ne yazık ki mezun olduğum zaman öğretmen olmayı beklerken doğrama atölyesinde çalışmaya başladım. Rabbim bugünleri gösterdi ki 28 Şubat’çılarla hesaplaşma günümüz geldi. Ömrümüzün sonuna kadar da hesaplaşacağız. O kabus olmasaydı şuan öğretmen olacaktım.”

Vesayet rejimi temizlenmeli

Memur Sen Manisa İl Temsilcisi Mehmet Emin Sofuoğlu: “Ogünlerdeki baskıların, dayatmaların, zulümlerin en yoğun uygulandığı, mahalle baskısının zirve yaptığı o günleri organize eden 28 Şubat’çıların bugünlerde yargılanıyor olması bizim acılarımızı dindirmiyor. Bununla alakalı kalıcı bir takım hamleler yapılması gerekiyor. Bin yıl etkisi süreceği söylenen 28 Şubat sürecinin etkilerinin bugün sona erdiğini düşünebiliriz ama kalıcı kalıntılarının hala var olduğunu, vesayetin hala tam anlamıyla kalkmadığını hepimiz biliyoruz. ”