20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Kemal Kılıçdaroğlu'na MHP'den çok sert tepki!

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 'YPG bir terör örgütü değildir' açıklamasını, 'Tedaviye muhtaç bir yaklaşım biçimi' diye yorumladı.

22 Ekim 2014 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Kemal Kılıçdaroğlu'na MHP'den çok sert tepki!
MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun "YPG bir terör örgütü değildir" açıklamasının "Tedaviye muhtaç bir yaklaşım biçimi" olduğunu belirtti.
 
Yeniçeri, "Peşmerge konusunda bir değerlendirmeniz olacak mı?" sorusuna, "Anayasa'nın 92. maddesine göre Peşmerge güçleri sınırdan geçemezler. 92. madde bir meşru devlet gücü, resmi gücün sınırdan geçebileceğini ifade ediyor. Peşmerge’ye siz milli bir devlet sıfatı kazandırarak, böyle bir tavır içine giremezsiniz. Ondan sonra siz Türkiye'yi terör örgütleriyle, yasadışı örgütlerle, yasadışı organizasyonla işbirliği yapan adeta marjinal bir aşiret devletine çevirmiş olursunuz. Yapılan iş yanlıştır, Türkmenler katlediliyor, hükümet önce 350 bin Türkmen'in sürüldüğü Telafer ve Tuzhurmatu bölgesine koridor açarak gereğini yapsın" cevabını verdi.
 
"Sizce YPG bir terör örgütü mü?" şeklindeki soruya ise Yeniçeri, "YPG terör örgütüdür. YPG, PKK'nın Suriye'deki adıdır. Dolayısıyla YPG, açık bir şekilde Türkiye'de yaralı YPG'lilerin tedavileri sırasında birçoğunun Türkiye'de 'Mehmetçik katili' oldukları tespit edilmiş ve birçoğu tutuklanmıştır. Bu çok açıktır" karşılığını verdi.
 
Kılıçdaroğlu ne demişti?
 
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, PKK'nın Suriye uzantısı PYD'nin silahlı gücü YPG hakkında akıl almaz yorumlarda bulunmuş, "YPG terör örgütü değil, vatanını kurtarmak için örgütlenmiş bir oluşum" demişti.