25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Kılıç vergi rekortmenlerine ödül verdi

24. Vergi Haftası sebebiyle Samsun Vergi Dairesi Başkanlığı’nın düzenlediği 2011 Yılı Samsun Vergi Rekortmenleri Ödül Töreni’ne katılan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, vergilerini düzenli ödeyen mükelleflere teşekkür etti.

16 Şubat 2013 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Kılıç vergi rekortmenlerine ödül verdi
Vergi rekortmenlerinin ödülünü eliyle veren Bakan Kılıç, siyasi istikrar neticesinde Türkiye’nin ekonomide önemli bir başarılar elde ettiğini söyledi. Kılıç, ‘’Türkiye artık IMF’nin müşterisi değil. Nereden nereye geldik.’’ dedi.

2011 Yılı Samsun Vergi Rekortmenleri Ödül Töreni, Canik Kültür Merkezi’nde yapıldı. Törene, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ile çok sayıda bürokrat ve iş adamı katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Samsun Vergi Dairesi Başkanı Şuayip Sevgi, kayıt dışı ekonominin kayıt altına alınması, mükelleflerin vergiye gönüllü uyumunun sağlanması ve mükellef odaklı hizmet anlayışı ile çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, Samsun’da vergi mükellefi ve toplanan vergi miktarlarında artış yaşandığını söyledi. Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, kamu ve özel sektör yatırımları sonucu kentte hızlı bir değişim ve gelişimin söz konusu olduğunu vurguladı.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ise vergi mükelleflerine gösterdikleri özverilerden dolayı teşekkür etti. Türkiye’nin IMF'ye olan 23,5 milyar dolar borcun 416 milyon dolara indiğini hatırlatan Bakan Kılıç, ‘’416 milyon doların da ödemesini yapıp IMF'ye borcu sıfırlamış olacağız. Yaşanan iki büyük küresel ekonomik krizden dolayı IMF'in yeni müşterileri var. Hamdolsun Türkiye artık IMF'nin müşterisi değil. Ana haber bültenlerinde, bırakın ekonomi kanallarında bile IMF'nin Türkiye Masası Şefi diye bir kavramı kulaklarımız senelerdir işitmiyor. Bu, Türkiye’de makro ekonomi, mikro ekonomi, paralel, birlikte yakaladığımız gelişmelerin, ivmelenmelerin bir doğal neticesi. İnşallah bu süreç bundan sonra da böyle devam eder. ‘’ şeklinde konuştu.

IMF'ye muhtaç olan başka ülkeler olduğunun altını çizen Bakan Suat Kılıç, ‘’Her fotoğrafın bir güzel bir de kötü yanı var. Acı olanı başkalarının bugün IMF'ye muhtaç olması, iyi olanı başka piyasalara aktaracak kredi bulması gereken IMF'ye Türkiye Cumhuriyeti ekonomi yönetiminin, 'ihtiyaç olması halinde 5 milyar dolarlık krediyi size kullandırabiliriz' diye bir imkan sunmuş olması. Nereden nereye geldik." ifadelerini kulandı.

Konuşmasının ardından Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, 2011 yılı kurumlar vergisi rekortmeni 20 kurum yetkilisine, 2011 yılı gelir vergisi rekortmeni Uğur Doruk, Murat Sağlam, Turhan Aydıner, Ayhan Çakır, Cahit Kılıç, Hasan Polat, Berkant Öztoprak, Mevlüt Orkun Erzurumlu, Sedat Çepni, Mehmet Öntürk ile Gayrimenkul Sermaye İradı rekortmenleri Kazım Gürol Yılmaz, Fatih Temiz, Hasan Fehmi Apaydın, Yaşar Camadan, Cengiz Üstünel'e plaketlerini verdi. Bakan Kılıç ayrıca 2011 yılında en fazla matrah beyan eden serbest meslek mensuplarından Hasan Güler, Berkant Öztoprak, Nurol Arık, Recai Orgen ve Haluk Hadi Pekşen'e plaket takdim etti. Tören, Bakan Kılıç ile vergi rekortmenlerinin fotoğraf çektirmesiyle sona erdi.