19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Kılıçdaroğlu'ndan AK Parti seçmeni için şok sözler!

CNN Türk canlı yayınına konuk olan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, son genel seçimlerde yüzde 46 oranında oy alan AK Parti seçmeni için aşağılayıcı ifadeler kullandı.

6 Ağustos 2014 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Kılıçdaroğlu'ndan AK Parti seçmeni için şok sözler!

CNN Türk'te Şirin Payzın'ın sunduğu "Ne Oluyor?" adlı programa konuk olan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti'ye oy veren seçmenlerin sorgulama yapmadığını iddia etti. Türkiye'de "ahlak erozyonu" olduğunu  savunan Kılıçdaroğlu, ahlaksızlık suçlamasında bulundu.

ÖNCE TÜM SEÇMENİ SUÇLADI, SONRA HEPSİ BÖYLE DEĞİLDİR DEDİ

Kılıçdaroğlu, "ahlak erozyonu"na uğradığını söylediği AK Parti seçmeni için oldukça tutarsız ifadeler kullandı. Tüm AK Parti seçmeninden bahsederek konuşan Kılıçdaroğlu, gelen bir soru üzerine "tüm vatandaşlar böyle değildir" dedi. Konuşmasına devam eden Kılıçdaroğlu, programın devamında ise tekrar seçmenlerin tümünü suçlayıcı ifadelerde bulundu.

Bazı seçmenlerin yolsuzluğunu bildiği halde Erdoğan'a oy verdiğini savunan Kılıçdaroğlu, sokaktaki vatandaş ya da tarlada çalışan birinin inanabileceğini belirterek "Okumuş yazmış kesim için söylüyorum, "haram medyası" diye adlandırdığım bir grup var. Onlar destekliyorlar. Ben buna katlanamıyorum."

ASLI AYDINTAŞBAŞ: "MALZEME BU"

Gazeteci Aslı Aydıntaşbaş'ın seçmenler için gülerek "malzeme bu" demesi üzerine Kılıçdaroğlu da, "Doğru malzeme bu ama bu malzemeyi düzeltmeliyiz" dedi.

Erdoğan için oldukça suçlayıcı ifadeler kullanan Kılıçdaroğlu, "Bu kadar yalan söyleyen birisinin kesin imanı yoktur" diyerek, Başbakan Erdoğan'ı da imansızlıkla itham etti.

HEM VATANDAŞI AŞAĞILADI, HEM DE BAŞBAKAN'I SUÇLADI

Hem vatandaşı aşağılayan hem de Başbakan Erdoğan'a yönelik suçlamalarda bulunan Kılıçdaroğlu'nun üslubu, zaman zaman stüdyodaki gazetecileri de şaşırttı.

"Yeter ki ortak payda ahlak olsun, şimdi bu ortak paydayı kaybettik biz" diyen Kılıçdaroğlu, "Bu yolsuzluklar ve ahlak erezyonu konusunda bütün AK Partilileri mi kastediyorsunuz yoksa Başbakanı ayırarak mı konuşuyorsunuz" sorusuna, "Adalet ve Kalkınma partilileri suçlamak gibi bir şey söylemek çok yanlış olur" diyerek "vatandaşların da hepsi böyledir demek doğru değil" ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun tutarsız açıklamalarını sürdürdüğü programda "Maltepe'deki kitleye nedeh dokunamıyorsunuz?" sorusuna da yanıt verdi.

"Türkiye'de hızlı bir gettolaşma var, herkes kendi kanalını izliyor, herkes kendi liderinin sözlerini izliyor" diyen Kılıçdaroğlu, seçmenlerin karşı tarafın ne söylediğini pek dinlemek istemediğini iddia etti.

Maltepe'deki kitleye dokunamamak hususunda da seçmeni ve Erdoğan'ı suçlayan, kendini ve partisini hiç sorgulamayan Kılıçdaroğlu, "Türkiye ruhen ayrıştı. Bu ayrışmayı yapan da Recep Tayyip Erdoğan. Türkiye ilk kez bu kadar ruhen ayrışıyor" iddiasında bulundu.

Seçmenin sorgulamadığını ifade eden Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Ayrışan bir toplum, gelecek açısından sorunlu bir toplum olur. Birbirimizi dinlemeye tahammül edemiyoruz. Hatta mahallelerimiz bile ayrıştı. Sokaklarımız bile ayrıştı. Biz o kesime elbette ki gidiyoruz, konuşuyoruz anlatıyoruz da. Fakat belli bir bölge olsa deriz sadece oraya gidelim. Türkiye'nin her bölgesinde bu ayrışmayı görüyorsunuz. Ve bir anlamda kendi kapalı dünyası içinde kendisini yaşıyor. Kitlenin eğer sorgulama gücü kaybolmuşsa ve sadece liderin dediğini kabul edip onun dışındakilerin tümünü yanlış kabul ediyorsa sizin oraya nüfus etmeniz zor oluyor. Sorunumuz da bu. Şimdi çıkıyor mesela Erdoğan bir şey söylüyor. Kendi kitlesi onu yüzde 100 doğru kabul ediyor. İnsanların en büyük özelliği sorgulama yeteneklerinin olmasıdır. Sorgulama yeteneğini kullanmazsanız toplumu ileriye taşıma şansınız sıfırdır. İnsanlık tarihine baktığınızda bütün gelişmelerin ana kaynağı sorgulamadan kaynaklanıyor. Ama bir kitle var ki, bu yüzde 25-35 arasında değiştiği söylenen, bu kitle hayatta hiç sorgulamıyor."


*
 

Kılıçdaroğlu'ndan "ahlak erozyonu" suçlaması
 
1
 
2
 
3