23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Kobaneli doktorların çığlığı

IŞİD’in Kobani’ye saldırı düzenlemesi üzerine çok sayıda yaralı ve olduğu olduğu bildirildi. Kobani’deki hastanede çalışan doktor Velat Awar, çok sayıda yaralının olduğu ifade ederek, acil olarak tıbbi malzeme desteğinin kendilerine ulaştırılmasını istedi.

ŞEYHMUS ÇAKAN23 Eylül 2014 Salı 07:00 - Güncelleme:
Kobaneli doktorların çığlığı

Awar, IŞİD kafalarını kestiği 2 kişinin hastaneye getirildiğini belirterek, sadece 2 doktorun yaralılara hizmet verdiğini kaydetti. IŞİD saldırıları nedeniyle halkla ciddi bir korku oluştuğunu belirten Awar , uluslar arası yardım kuruluşlarının desteğine ihtiyaç duyduklarını söyledi. Tıbbı malzeme konusunda ciddi sıkıntıları olduğunu dile getiren Awar, “2 ambulansımız çalışıyor. Ama yarılı taşımaya yetmiyor. Bunun için sesimizi herkes duymalı” dedi. Öte yandan  Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, IŞİD’in saldırdığı Kobani ve çevresindeki köylerden başlayan göçün sürdüğünü belirterek, geçişlerin artık düzenli ve kontrollü şekilde yapıldığını kaydetti.

Suruç sınırında IŞİD bayrağı

IŞİD’in Türkiye sınırı açısından herhangi bir tehdit oluşturmadığını ifade eden Vali Küçük, “Yanlış bir durum olursa da angajman kurallarının gereği yapılır” dedi.

Bu arada Suruç ilçesinin karşısındaki Suriye köyüne, Irak Şam İslam Devleti’ni (IŞİD) simgeleyen bayrak asıldı. Bu bölge 3 gün önce çok sayıda Suriyeli’nin Türkiye’ye geçtiği Oylum Mahallesi karşısında bulunuyor. Bölgedeki silahlı kişilerin, Suriyelilerin Türkiye’ye geçişi sırasında sınıra yakın bölgeye park ettikleri araçlarla ilgilendikleri görüldü. Bölgeden zaman zaman silah sesleri de geliyor.