20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Kürtçe öğretmenlerinin atama heyecanı

Milli Eğitim Bakanı Avcı’nın açıklaması atama bekleyen öğretmenleri sevindirdi. AÜ Yaşayan Diller Enstitüsü Müdürü Prof. Yıldırım, “Yetmez ama iyi bir adım” dedi.

Erdinç Akkoyunlu31 Ağustos 2014 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Kürtçe öğretmenlerinin atama heyecanı

Türkiye’nin demokratikleşmesi hamleleriyle birlikte seçmeli olarak müfredata giren Kürtçe dersleri için Mardin, Bingöl, Muş ve Dicle üniversitelerinde bir yıllık formasyon eğitimi alarak atanmayı bekleyen öğretmenlere MEB Bakanı Nabi Avcı’nın TBMM’nin olağanüstü toplanarak atamaların gerçekleştirileceği müjdesini vermesi, Mardin Artuklu Üniversitesi Yaşayan Diller Enstitüsü Müdürü Prof. Kadri Yıldırım’ı da sevindirdi. Atanamadıkları için Mardin’de 25 açlık grevi yapan öğrencilerinin habere sevindiğini belirten Prof. Yıldırım, “Toplamda bin 200 formasyon alan öğretmen adayı var. Hepsinin atanmasını bekliyoruz ”dedi.

Talebi karşılamaz ama...

Öğretmen adaylarının 2013’te atanmayı beklediğini anlatan Prof. Yıldırım, “Geçen sene Sayın Avcı ile bu konuyu konuştuk. O zaman bir atamanın gerçekleşmesi bekleniyordu. Şimdi gidip öğrencilerime, atanabilecekleri müjdesini vereceğim. Temennim hepsinin atanması yönünde çünkü derse talep çok fazla. Sadece Mardin’de 6 bin öğrenci bu dersi seçti. Başka yerlerdeki talebi de düşündüğümüzde, tüm adayların atanması bile talebi karşılayamayacak ama iyi bir adım olacak” dedi.