17 Mayıs 2024 Cuma / 10 Zilkade 1445

Mavi Marmara’yı basan Türkiye asıllı askerlerden hesap sorulsun

Mavi Marmara’da 9 yardım gönüllüsünü şehit edilmesinden sorumlu İsrailli komutanların yargılandığı davayı 7 ülkeden gelen avukatlar da takip etti. Müşteki Cihat Gökdemir “Çok iyi Türkçe bilen 10-15 terörist-korsan vardı. Bu kişilerden hesap sorulsun” dedi.

Kemal Gümüş11 Ekim 2013 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Mavi Marmara’yı basan Türkiye asıllı askerlerden hesap sorulsun

İsrail ablukası altındaki Gazze’ye insani yardım götüren Mavi Marmara gemisinde dokuz Türkiye vatandaşını şehit eden İsrail askerlerinin yargılandığı İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davanın 7’nci duruşmasını 7 ülkeden gelen avukatlar izlerken katliam sanıklarını İstanbul Barosu tarafından atanan avukat temsil etti. Dönemin İsrail Genelkurmay Başkanı Rau Aluf Gabiel Ashknazi, Deniz Kuvvetleri Komutanı Eliezer Alfred Marom, İstihbarat Başkanı Amos Yadlin ve Hava Kuvvetleri Komutanı Avishay Levi’nin yargılandığı duruşmada  mağdur ve müştekiler ifade verdi. Dönemin Mazlum Der İstanbul Şube Başkanı Av. Cihat Gökdemir, şu iddiayı öne sürdü: “Gemiye saldıran askerler arasında çok iyi derecede Türkçe bilen asker kıyafetli, maskeli 10-15 terörist-korsan vardı. Bunların Türkiye’de yaşadıklarını düşünüyorum. Bu kişilerin bulunarak, Türkiye vatandaşlarına yaptıkları kötü muamelenin hesabı hukuken sorulmalıdır.” 

İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım da “O dönemde buradan İsrail’e giden ve askerlik yapan Türkiye vatandaşlarını bulup cezalandırmazsanız, sizin mahkemelerinizin de bağımsız olmadığını söylüyorum” dedi. Saldıranlar arasında Yahudi kökenli Türkiye vatandaşlarının da bulunduğunu öne süren Yıldırım, “Türkiyeli siyonist yahudiler de vardı. Askerlik yapmaya gidiyor oraya. Sen burada, bu topraklarda benimle yaşayacaksın, gidip Filistinli çocuğun başına kurşun sıkacaksın ve ondan sonra da ‘kimse beni yargılayamaz’ diyeceksin. Çünkü kendini buranın da sahibi görüyorsun” ifadelerini kullandı.

Mahkeme 4 sanık hakkında yakalama ve kırmızı bülten çıkarılması taleplerini, sanıkların eksik kimlik bilgileri ile bu kişilere gönderilen tebligatın ulaşıp ulaşmadığına dair evraklar geldikten sonra değerlendirilmesine karar verdi. Duruşma, 27 Mart 2014’e ertelendi.