25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Melih Altınok: MİT, Hem IŞİD'i hemde paralel örgütü atlattı

Melih Altınok rehine operasyonun değerlendirdi. Altınok, Rehine krizi çok büyük bir krizdi, bu krizden müthiş bir başarıyla çıkıldı. MİT, Hem IŞİD'i hemde paralel örgütü atlattı dedi

22 Eylül 2014 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:

Moderatörlüğünü 24 Genel Yayın Yönetmeni Murat Çiçek'in yaptığı Günün Manşeti'nde değerlendirmelerde bulunan Türkiye Gazetesi Yazarı Melih Altınok, gündemdeki Rehine kurtarma operasyonunu ve gündemdeki sıcak gelişmeleri değerlendirdi.

 

 

İşte Murat Çiçek ve Melih Altınok'un açıklamalarından bazı satır başları:

 

REHİNE KURTATMA OPERASYONU

 

ABD BAŞARAMADI

 

Melih Altınok: Çok büyük bir krizdi, bunu kabul etmek gerekiyor.  Dünyada böyle şeyler birkaç kere geliyor devletlerin başına, bu da Türkiye Cumhuriyeti tarihinde büyük rehine krizlerinden ve bu işten başarıyla çıkıldı bu müthiş bir şeydir.

Bu süreç içinde ABD’nin rehineleri vardı ABD başaramadı 2 gazetecisi öldürüldü. İngiltere Britanya rehinelerini kurtarmayı denedi başaramadı. Türk istihbaratı, Türk siyasal iktidarı organize bir çalışmayla bu işin altından kalktı.

 

MUHALEFET BU OPERASYONUN HAKKINI VERSİN

 

Melih Altınok: Bugüne kadar süren kriz boyunca muhalefetin yaptığı “Ortadoğu bir bataklı siz bunun fazlasıyla içerisindesiniz ve 49 rehine için hiçbir şey yapmıyorsunuz” eleştirilerinin boşa çıktığını gördük. Demek ki MİT bu süreç içerisinde bir faaliyet içerisin delermiş, birilerinin iddia ettiği gibi vatandaşlarımız tehlikede iken buradakiler uyumuyormuş. Bu o kadar organize bir operasyon ki bu operasyonun hakkını vererek işe başlamak gerekiyordu ama olmadı. Herkesin tebrik ediyorum.

 

ABD’NİN BİLE SON DAKİKA HABERİ OLDU

 

Murat Çiçek: MİT’i şöyle bir şey addediyorlardı her halde bir taraftan operasyon yaparken bir taraftan operasyonun detaylarıyla basına sürekli bilgi veren bir kurum olarak görüyorlar her halde. Operasyondan Amerika’nın bile son dakika haberi olduğu bir operasyondu. Bu sadece diğer örgütlere atılan bir çalım değil, aynı zamanda paralele yapıya da atılan bir çalım olarak görülüyor. Bu operasyon paralel yapının kritik noktalardan tasfiye edildiğinin bir göstergesidir.

 

MİT PARALEL ÖRGÜTÜ DE ATLATTI

 

Melih Altınok: Başarıyı göstermesi açısından hem önemli bir şey, hem de ülkedeki paralel yapının vahametini göstermesi açısından. Hem IŞİD’e oradaki istihbarat örgütlerine çalım atarak bir operasyon başarıya ulaştırılıyor, hem de ülke içinde öyle unsurlar var ki “Bu operasyon başarısız olsun diye uğraşıyorlar” MİT onları da atlatıyor. Türkiye içerisinde bin unsur var bu unsur adeta yabancı istihbarat servisleri gibi terör örgütleri gibi çalışıyor. MİT’inde bunları atlatması gerekiyor.