19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Melih Altınok: Sen adamsan sözünü tutacaksın

Moderatörlüğünü 24 Genel Yayın Yönetmeni Murat Çiçek'in yaptığı Günün Manşeti'nde değerlendirmelerde bulunan Türkiye Gazetesi Yazarı Melih Altınok, gündemdeki sıcak gelişmeleri değerlendirdi.

20 Ekim 2014 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Melih Altınok: Sen adamsan sözünü tutacaksın

 

Günün Manşeti'nde Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Akil İnsanlar heyeti ile yaptığı konuşma değerlendirildi. Çözüm sürecinde verilen sözleri yerine yetirilmemesini eleştirildi.

 

İşte Melih Altınok'un açıklamalarından bazı satır başları:

 

KANDİL VE İMRALI SÖZÜNÜ TUTMUYOR

 

Melih Altınok: Akiller bir süredir çalışmıyorlar, araya seçimler girdi başka şeyler oldu. Dolaysıyla bu süreç içerisinde hükümet hangi enformasyona sahip onu öğrendiler. Akil heyetinde Şaşkınlığı gördüm, birazda kızgınlık gördüm insanlarda, çünkü şöyle bir durum var bu 7-8 Ekim olayları oldu 40 yakın vatandaşımız hayatını kaybetti. Bundan tam bir hafta önce aybaşında şöyle bir garanti veriliyor: “Artık bölgede asayiş olayları olmayacak ikincisi bu yol haritasını Kandil’de imralı’da kabul etmiş” 7-8 Ekim olaylarından bir hafta önce Kandil ve İmralı diyor ki. Tamam, sorun yok devam ediyoruz yol haritasını kabul ediyoruz. Siz bir hafta sonra sokağı bu hale getiriyorsunuz.

 

DEVLET ÜZERİNE DÜŞENİ YERİNE GETİRDİ

 

Bu çok büyük bir problem, insanlar şunu çok acık ve net bir şekilde şunu gördü. “Bunun iki tarafı var birisi devlet hükümet cephesi, birisi İmralı PKK cephesi” Çözüm süreciyle ilgili devlet bugüne kadar ki bütün taahhütlerini yerine getirdi. Şüpheye yer bırakmayacak şekilde Davutoğlu dün belgeleriyle de açıklamış. Ama PKK cephesi geri çekilme de dâhil olmak üzere bugüne kadar verdiği hiçbir sözü tutmadı.Bunu bir defa tartışmaya yer bırakmayacak şekilde net olarak tespit etmek gerekiyor.  

 

SELAHATTİN DEMİRTAŞ SÖZÜNÜ YERİNE GETİRMEDİ

 

Çözüm sürecine yaklaşımlar eleştiriler söz konusu olduğunda şu adım atılmadı, bu yapılmadı diye bir eleştiri yapılacaksa, Egemen Kürt siyasetinin aktörleri, Selahattin Demirtaş’tan şuradan buradan, önce dönüp kendilerine bakacaklar. Önce 1 Ekim’de hükümete verdikleri sözü yerine getirmemenin özeleştirisini verecek Selahattin Demirtaş, veremez hiçbir şekilde...

 

SEN ADAMSAN SÖZÜNÜ TUTACAKSIN

 

15 Ekim’de de Türkiye’de PKK silahlı eylemlerini Durdurma sözü vermiş, daha önce verilen bir taahhüt bu. Bir hafta önce biz yol haritasını kabul ettik diyorlar. Basıyor, oturuyor. Sen adamsan sözünü tutacaksın, kabul ettik demeyeceksin o zaman, ettik diyorsunuz bir hafta sonra ülkeyi yangın yerine çeviriyorsunuz 40 tane vatandaş hayatını kaybediyor. 15 Ekim’e gelen süreç öncesi bunu yapıyorsunuz çünkü 15 Ekim^de bu sözünüzü yerine getirmek zorundaydınız, illegal faaliyetlerinize son verecektiniz. Masayı devirme faaliyetlerinden bir tanesi bu.

PKK istemedi diye, provokasyon yapıyorlar diye, Öcalan'ın bir takım git gelleri var diye devlet çözüm sürecinden vazmıgeçecek?  Hayır.

Akiler’de kararlı Sayın Başbakan da kararlı devam edecek.7-8 olaylarında şöyle bir denklem yok. “Bir Kandil var çok savaşçı, sürekli kaşımaya çalışıyor. Bir Öcalan var oda durdurmaya çalışıyor” böyle bir durum yok.

 

Yirmidorthaber.com