20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Melih Altınok: Tüzük fırlatma olayı CHP’nin tarihinde var

A Haber’de Kadraj’a katılan Türkiye Gazetesi Yazarı Melih Altınok, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yemini öncesi Meclis Başkanı Cemil Çiçek’e ‘iç tüzük kitapçığı’ fırlatan CHP Milletvekilleri ve parti yönetimi hakkında çarpıcı yorumlarda bulundu.

2 Eylül 2014 Salı 07:00 - Güncelleme:
Tüzük fırlatmanın CHP’nin tarihinde olduğunu ileri süren Altınok, “Bu, Kılıçdaroğlu yönetiminin bir keşfi değil. Partinin kurucusu Mustafa Kemal’in Bursa Nutku’ndaki “Rejimin polisi ve askeri vardır demeyeceksin. En ufak bir kıpırtı hissettiğinde devreye gireceksin; elinde taş, sopa, artık ne varsa” cümlelerinden ilham alıyorlar” dedi.
 
Melih Altınok’un konuşması şöyle: “Tüzük fırlatma olayı CHP’nin tarihinde var. Ben buna ‘muhafız bekçiliği’ diyorum. Devrimin rejim bekçiliğini yapıyorlar. Ve aslında bu, Sayın Kılıçdaroğlu’nun ya da mevcut yönetimin bir keşfi değil. Partinin kurucusu Mustafa Kemal bizzat bunu önermiştir aslında CHP’ye. Bu ilginç bir haldir. ‘CHPML’ diyorum ben buna. Mustafa Kemal rejimi öyle bir kuruyor ki, parti ülkenin ve rejimin sahibi durumunda, aynı zamanda rejim bir şekilde halk tarafından ele geçirildiğinde, CHP rejim muhafızı gibi devrimci niteliğini konuşturmaya çalışıyor. Mustafa Kemal’in belki seyircilerimiz biliyordur, bir Bursa Nutku var. Orada, “Rejimin polisi ve askeri vardır demeyeceksin. En ufak bir kıpırtı hissettiğinde devreye gireceksin; elinde taş, sopa, artık ne varsa” diyor. İşte o taş, sopa bazen çağın gerekliliklerine göre değişiyor, bazen tüzük oluyor, bazen de biz eski Cumhurbaşkanı Sayın Sezer’in döneminden hatırlıyoruz, Anayasa kitapçığı olabiliyor. Dolayısıyla rejimi demokratik sivil siyasetin sınırlarında tutmamak için her türlü hamleye soyunabiliyorlar.”