25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Hüseyin Gülerce: Mesele gazetecilik değil

İfadesi alınan Hüseyin Gülerce: Meseleyi demokrasi ve basın özgürlüğü tarafına çekemeyiz. Hukuki mesele var.

MUSTAFA ÇOLAKOĞLU16 Aralık 2014 Salı 07:00 - Güncelleme:
Hüseyin Gülerce: Mesele gazetecilik değil

Paralel Yapı’ya yönelik İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 13 ilde gerçekleştirilen “Tahşiye” operasyonunda gözaltı kararı verilen 31 şüpheliden 29’unun sorgusu, soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı Hasan Yılmaz tarafından İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün Vatan Caddesi’ndeki Terörle Mücadele Şubes’nde gerçekleştiriliyor. Sorgusu tamamlanan Tek Türkiye dizisi ekibinden Ebru Şenvardar, Elif Yılmaz ve Naci Çelik Berksoy önceki gece, Ahmet Şahin, Ali Kara, Hüseyin Gülerce ve Makbule Çam Elamdağ, Hikmet Tombulca, Salih Asan, Engin Koç ve Samim Noyan ise dün ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. 

Kumpas kurulmuş gibi...

İfade sonrası açıklama yapan Zaman Gazetesi eski yazarı Hüseyin Gülerce, gözaltıların gazetecilikle alakasının olmadığını belirterek şunları söyledi: “Bu Tahşiye olayı biraz farklı bir olay. Peşinen söyleyeyim, Zaman Gazetesindeki arkadaşlarım, bilhassa Ekrem bey meseleyi demokrasi, basın özgürlüğü tarafına çekiyor ama ortada hukuki bir mesele var, evvela bunu anlamamız lazım. Şimdi olay şu bu sohbetin arkasından Tek Türkiye dizisinde karanlık kuruldaki konuşmalar, arkasından Gönültaş’ın Zaman Gazetesindeki yazısı, Hüseyin Gülerce’nin yazısı, Ahmet Şahin’in yazısı bunların hepsi bir araya getirildiğinde, sanki bir tezgah kurulmuş, alnı secde gören insanların üzerine gidilmesi için bir hazırlık yapılmış, bir kumpas kurulmuş gibi bir şey var. Ortada suçsuz insanlara bir zulüm varsa, yargı bunu araştırmasın mı?”

Gönültaş ve Kılıçaslan firari

 Öte yandan gözaltı listesinde ismi bulunan ve önceki gece yurt dışına çıkış yapan firari gazeteci Nuh Gönültaş ile yine listede adı bulunan polis memuru Mehmet Kılıçarslan’ın aramalara rağmen bulunamadığı bildirildi.