23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Meseleyi en iyi Alman vekil anlamış!

ALMAN Yeşiller Partisi'nin Göç ve Entegrasyon Sözcüsü Federal Milletvekili Memet Kılıç Gezi Olaylarına ilişkin Almanya'da yaptığı açık hava toplantısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Fettullah Gülen'i provokatif ifadelerle hedef alarak hakarete varan suçlamalarda bulundu.

Stargazete.com22 Haziran 2013 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Meseleyi en iyi Alman vekil anlamış!
Bir araca çıkarak az sayıda kişiye hitap eden Memet Kılıç, kendisini dinleyenlere yarısı Almanca yarısı da Türkçe olmak üzere seslendi. Konuşmasında "Her yer Taksim, her yer direniş" sloganını da kullanan Kılıç, "Hedefimiz sadece AKP ve Başbakan Erdoğan değil, aynı zamanda Fethullah Gülen'dir, İslamofaşizmidir" diye konuştu. Kılıç konuşmasında, "Başbakan Erdoğan Tunus'ta yaptığı konuşmasında, Gezi Parkı'ındaki ağaçları keseceğini ve üzerine bir alışveriş merkezi kuracağını söyledi. İstanbul'da ve Türkiye'de milyonlarca insan Erdoğan yönetimine karşı ayaklandı. Polis eylemcilerin evine kadar giderek salonlarına gaz bombası ve biber gazı sıktı" diye konuştu.

Mücadelelerinin sadece AK Parti ve Başbakan Erdoğan'a karşı olmadığını söyleyen Kılıç, Ahmet Şık'ın 'İmamın sessiz ordusu' kitabını da örnek göstererek, "Anlaşılan İmamın ordusu uyandı. Gaddarca yöntemlerle ve paramiliter gruplarla insanlara saldırıyorlar. Bu mesele İslamofaşizme karşı bir meseledir. İşte sallanıyorlar" diye konuştu.

İŞTE O KONUŞMA: