26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

MHP'den eşcinsel açılımı

MHP Genel Başkan Yardımcısı Demirel: 'Sorunu görmezden gelemeyiz'

19 Eylül 2012 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
MHP'den eşcinsel açılımı
MHP Genel Başkan Yardımcısı Dr. Ruhsar Demirel, Gey ve Lezbiyen Kültürel Araştırmalar ve Dayanışma Derneği'nin (Kaos GL) ile görüştü. Demirel, "Eğer babalar kendi öz evlatlarını öldürüyorlarsa, herkes bunun sosyal maliyetini düşünmek zorunda. Sorunu görmezden gelemeyiz" dedi.

Yeni Anayasa çalışmalarında eşcinsel hakları konusunda ‘cinsel yönelim' ifadesine karşı çıkan MHP'den eşcinsel açılımı geldi. MHP Genel Başkan Yardımcısı ve TBMM'de Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu ve Sağlık Aile Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu üyesi olan Ruhsar Demirel, Kaos GL Hukuk Danışmanı Avukat Hayriye Kara ve Dış İlişkiler Koordinatörü Murat Köylü ile MHP Genel Merkezi'ndeki makamında kabul etti. Demirel, çeşitli toplum kesimlerinin cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği konularında önyargıları ve "hassasiyetleri" bulunabileceğini, ancak hükümet ve kamu yetkililerinin veya siyasi temsilcilerin eşcinsel ve trans yurttaşları ayrımcılık ve şiddete maruz kalmaktan korumakla yükümlü olduklarını söyledi.

Demirel, "Eğer babalar kendi öz evlatlarını öldürüyorlarsa, herkes bunun sosyal maliyetini düşünmek zorunda. Sorunu görmezden gelemeyiz." diyen Ruhsar Demirel "Ülkemizde demokrasi ve insan haklarını derinleştirmek istiyorsak, tüm yurttaşları ortak bir paydada buluşturmak istiyorsak, diyaloga ve bilgi paylaşımına her daim açık olmamız gerekir; birbirimizi ikna edemeyecek olsak da. Oysa ne yazık ki kendini en özgürlükçü olarak tanımlayanlardan en muhafazakarlara dek pek çok toplum kesiminin birbirine karşı önyargısı var" şeklinde konuştu.(Habertürk)