17 Nisan 2024 Çarşamba / 9 Sevval 1445

MHP'li vekilin Erdoğan iddiasına yanıt CHP’den!

MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu’nun “Erdoğan üç yıllık fakülte mezunu, cumhurbaşkanı olamaz” iddiasına yanıt CHP’den geldi. Sözkonusu iddianın doğru olmadığını ifade eden CHP Milletvekili Aydın Ayaydın, Erdoğan’ın kendi öğrencisi olduğunu söyledi

24 Nisan 2014 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
MHP'li vekilin Erdoğan iddiasına yanıt CHP’den!
MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanı olamayacağını öne sürdü.

Başbakan Erdoğan'ın İktisadi ve İdari Bilimler Akademisi'nde okuduğunu belirten Halaçoğlu, "Üç yıllık fakülte mezunu olduğu için cumhurbaşkanı olamaz" diye konuştu.

Erdoğan’ın eğitim gördüğü Marmara Üniversitesi’nde Rektör Yardımcılığı görevi yaptığını hatırlatan Halaçoğlu, şöyle konuştu:

“Sayın Başbakan’ın okuduğu okul 3 yıllık. Sonra o okul yandı, kayıtlar da yandı. Herkese yeniden diploma verildi. Eğer 4 yılsa göstersin diplomasını, ben o üniversitede rektör yardımcılığı yaptım. Anayasaya göre olamaz.”

CHP'Lİ VEKİLDEN YANIT

Bu iddiaya yanıt, Başbakanlık ya da AK Parti'den değil, ana muhalefet partisi CHP'den geldi.

Üniversite yıllarında Erdoğan'ın hocası olan CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın, NTV'ye konuştu.

Ayayadın, “Sayın başbakan İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’ne bağlı dört yıllık eğitim veren iktisat ve ticaret yüksekokulu mezunudur. 1978-79-80 yıllarında okudu. Ben de o dönemde asistandım, sınavlarına ve derslerine girdim. Son derece iyi hatırladığım bir öğrencidir” diye konuşu.

Başbakan’ın üniversite yıllarına ait anılarını da anlatan Ayaydın, şu ifadeleri kullandı: “Başbakanın okuduğu o dönemde sağ-sol çatışmaları çok yoğundu. Solcuların hakim olduğu bir okuldu. Sınavları yaparken sağcıları ayrı bir yere alıyor, araya jandarma koyuyorduk. Bir tarafta solcu öğrenciler sınava girerdik.”