19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Milli savunma bakanı: benim haberim var, ben askerin bakanıyım

TSK, Peşmerge'nin Türkiye'den Kobani'ye geçişi ile ilgili 'Dışişleri'ne sorun' demişti. Milli Savunma Bakanı Yılmaz ise 'Benim haberim var. Ben askerin bakanıyım.' dedi.

21 Ekim 2014 Salı 07:00 - Güncelleme:
Milli savunma bakanı: benim haberim var, ben askerin bakanıyım

Dün Genelkurmay'dan ilginç bir Peşmerge çıkışı gelmişti. Peşmerge'nin Türkiye'den Kobani'ye geçişi için TSK, "Bu konunun muhatabı biz değiliz'' demiş ve adres olarak Dışişleri'ni işaret etmişti. Bu konudaki son noktayı Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Benim haberim var. Ben askerin bakanıyım" diyerek koydu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, dün öğle saatlerinde "Peşmerge'nin Kobani'ye geçmesi için yardımcı oluyoruz." dedi. Bu açıklamadan saatler sonra Genelkurmay'dan konu hakkında değerlendirme geldi. Genelkurmay Başkanlığı ise bu konudaki sorular üzerine Dışişleri Bakanlığı'nı işaret etti.

GENELKURMAY: KONUNUN MUHATABI BİZ DEĞİLİZ

Genelkurmay Basın Daire Başkanı Tuğgeneral Ertuğrul Gazi Özkürkçü Hürriyet'e yaptığı açıklamasında, "Bu konunun muhatabı biz değiliz. Açıklama Dışişleri Bakanlığı tarafından yapıldığı için konuya ilişkin soruların Dışişleri Bakanlığı'na sorulması gerekir" diye konuştu.

SAVUNMA BAKANI: BENİM HABERİM VAR, BEN ASKERİN BAKANIYIM

AK Parti Grup Toplantı için Meclis'e gelen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'a Genelkurmay'ın açıklaması soruldu. Peşmerge'nin Türkiye'den Kobani'ye geçişinde askerin bilgisinin olmadığı iddialarına ilişkin soruya Yılmaz, "Benim haberim var. Ben askerin bakanıyım" yanıtını verdi.