26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Mustafa Karaalioğlu, Erdoğan'ın konuşmasını değerlendirdi

Star Gazete Yazarı Mustafa Karaalioğlu, Başbakan ve seçilmiş Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasını 24 TV canlı yayınında değerlendirdi.

27 Ağustos 2014 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
İşte Mustafa Karaaloğlu'nun konuşmasından satır başları: 
 
ERDOĞAN'IN VERDİLMEDİK HERHANGİ BİR MESAJI KALMADI 
 
Sayın Erdoğan hiçbir turu aksatmadan, süresinde ve normal bir şekilde tamamladı. Yani bütün kurumlarla vedalaşma, onlara mesajlarını aktarma fırsatı buldu. Bakanlar Kurulu'ndan MYK ve MKYK'ya, İl Başkanlığına ve en sonunda büyük kongreye. An itibarı ile seriyi tamamlamış oldu ve verilmedik herhangi bir mesajı, söylenmedik herhangi bir sözü kalmadı. 13 yılı anlatan bir konuşma oldu ve duygusal bir veda ile bitirdi.  
 
YENİ KADROLARIN 'EMANETÇİ' OLMADIĞINI VURGULADI 
 
'İkinci Yeni' dediğimiz yeni kadrolara da destek mesajı veren Erdoğan, 'Evet destek vereceğim ama onlar yollarına devam edecekler' mesajını vererek 'Emanetçi' olmadıklarını vurguladı. 
  
DAVUTOĞLU'NUN KİMLİĞİ VE KİŞİLİĞİNE DE TERS 
 
Bunu söylemiş olması Türk siyasetindeki o negatif alışkanlığı da silme amacı taşıyor. İsabetli bir cümleydi o. 'Böyle bakmıyorum. Böyle bakılmasını da kabul etmiyorum' demiş oldu. Zaten Davutoğlu'nun kimliği ve kişiliği de böyle bir posizyonu kaldırmamakta ama bunun delegeye ve teşkilata söylenmesi de değerli birşeydi.
 
Davutoğlu'nun konuşmasında da büyük ihtimalle bayrak devir teslim töreninin tüm sahnelerini canlı yaşayacağız. Yani devraldığı kişiden hangi cümlelerle hangi üslupla alıyor ve kendisi nasıl bir üslup vadediyor göreceğiz.