19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Oğuz Kaan Salıcı: Görevi kabul ettim milletvekilliğim gitti

Oğuz Kaan Salıcı’nın 2015’te gerçekleştirilecek genel seçimlerde milletvekili adaylığı başvurusunda bulunacağı gerekçesiyle istifasının ardından CHP Merkez Yönetim Kurulu toplantısında alınan kararla CHP İstanbul İl Başkanlığı’na getirilen Murat Karayalçın, görevi Salıcı’dan devraldı.

Star İstanbul19 Aralık 2014 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Oğuz Kaan Salıcı: Görevi kabul ettim milletvekilliğim gitti

Törende konuşan Karayalçın, İstanbul il başkanı olmak için Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na, parti yönetimine ve MYK’ya bir başvuruda bulunmadığını belirterek şöyle devam etti:

Partimizin ihtiyacı vardı

“Ön seçim yapılması koşuluyla Ankara’dan milletvekili adayı olmaya hazırlanıyor, onun için çalışıyordum.  Ancak Sayın Genel Başkanımız bana ‘Parti çalışmalarını İstanbul’da yürütmene partimizin ihtiyacı var’ dedi. Gönlünüzden ne geçerse geçsin, mensubu olduğunuz partinin genel başkanı ‘Size burada ihtiyacım var’ diyorsa, oraya gitmek zorundasınız. Ben öyle yaptım, buraya geldim, milletvekilliğim de gitti. Helal olsun. Söz konusu olan halkın çıkarıysa, CHP’nin iktidarıysa, Murat Karayalçın’ın milletvekilliği teferruattır.” Karayalçın, partililerin “Kara Murat” tezahüratları üzerine, “Artık karalığı tutturamıyorum, beyazlaştım” dedi. 8İSTANBUL