25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

O’nu Esad’ın yaverinin yaveri olarak tanıdık

STAR’IN ortaya çıkardığı “Reyhanlı saldırı ve mülteci kamplarının bombalanmasını organize eden El Muhaberat elamanı Ebu Firas kod adlı Anas Asalieh’in, Esad-CHP zirvesine de katıldığını gösteren fotoğraf” ortalığı ayağa kaldırdı.

Erdinç Akkoyunlu29 Mayıs 2013 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
O’nu Esad’ın yaverinin yaveri olarak tanıdık

ESAD GÖRÜŞMESİNE KATILAN CHP’Lİ AKGÖL O FOTOĞRAFI ANLATTI

Hain eylemlerin planlayıcısı Ebu Firas ile aynı karede yer alan CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl’ün savunması ise ilginçti: “Firas, Beşar Esad’ın yaverinin yardımcısı, orada çalışan hükümet görevlisi olarak bize tanıtıldı. Belki nasılsınız deyip elini sıkmışızdır” dedi.

CHP yönetimi suskun kaldı

CHP Milletvekili Refik Eryılmaz’ın Esad ile baş başa görüşmesini de ayarlayan kişi olan Ebu Firas’ın CHP’li milletvekilleri Hasan Akgöl, Mevlüt Dudu, Şafak Pavey ve Aytuğ Atıcı’nın Esad’la yaptıkları görüşmeye de katılmasıyla ilgili heyetteki CHP’lilerden sadece Akgöl konuştu. Grup toplantısında konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve parti yönetimi skandal fotoğrafla ilgili hiç konuşmaması dikkat çekti.

Bizimle hiç konuşmadı

Ebu Firas’la aynı fotoğraf karesinde yer alan 4 CHP milletvekilinden Akgöl, Ebu Firas’ın Suriye devlet görevlisi olduğunu, kendileriyle hiç konuşmadığını söyledi. Mülteci kamplarının bombalanması planıyla ilgili gözaltına alınan Mahmut K.’yı tanıdıklarını kabul eden CHP’li Akgöl, Mahmut K.’nın kendilerini Şam’a götüren şoför olduğunu söyledi.

Belki Firas’la el sıkışmışızdır

CHP’li Akgöl, “Mahmut K., şofördür. Ne konuştuğunu bilmiyorum. Firas’ı sima olarak tanıyoruz ama ismini bilen biri değiliz. En son karede vardı o. Beşar Esad’ın yaverinin yardımcısı, orada çalışan hükümet görevlisi olarak bize tanıtıldı. Hiçbir konuya da girmedi. Suriye ekibinin içinden bir tanesiydi. Burada nasıl CHP dört kişilik bir ekip gittik, orada da bir heyet vardı. Biz milletvekili olarak zaten böyle sıradan kişilerle görüşmeyiz. Muhatabımız Esad idi, onunla görüştük. Belki nasılsınız deyip elini sıkmışızdır” diye konuştu.

CHP yıpratılmak isteniyor

Fotoğraf ile CHP’nin yıpratılmak istendiğini savunan Hasan Akgöl, “İki görüşmemizi çok şeffaf yaptık. Ne görüştüğümüzü kelime kelime sunduk. Karede birini gördüler ya bunu suçlular içine yazıp aynı karede fotoğraf çektirdi diyecekler. Olay CHP’yi yıpratmak” dedi.

İhbar polise 8 Mayıs’ta geldi

REYHANLI patlamasıyla ilgili soruşturmayı yürüten Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, saldırıyla ilgili ilk ihbarın patlamadan üç gün önce 08 Mayıs 2013 günü Hatay Emniyet müdürlüğü’ne geldiğini açıkladı. geldiğini açıkladı. Adana Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ahmet Akkaya adına yapılan yazılı açıklamada, Hatay Emniyet Müdürlüğü’ne 8 Mayıs günü saat 16.00’da gelen ihbarın Adana TMK 10. Maddesiyle görevli Başsavcı Vekilliğine iletildiği ve 09 Mayıs günü de savcılık tarafından ihtiyaç duyulan  tüm mahkeme kararları ve talimat ve izinlerin verildiği açıklandı. Açıklamayla, olayın doğrudan planlayıcısı ve icrası konumundaki 1 kişinin halen gözaltında olduğu ortaya çıktı. Açıklamada 1 kiyşining özaltında olduğu, saldırıyla ilgili 12 kişinin ise daha önce tutuklandığı ifade edildi.