8 Mayıs 2024 Çarşamba / 1 Zilkade 1445

Paralel örgütü Dink korkusu sardı

Dink’in katil zanlısı Ogün Samast’ın mahkemede yaptığı itiraflar paralel örgütü panikletti. Örgütün yayın organlarında, Samast ve ifadelerine yönelik ilginç ithamlar yer aldı.

12 Aralık 2014 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Paralel örgütü Dink korkusu sardı

Agos Gazetesi Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetiyle ilgili, Dink’in katil zanlısı Ogün Samast’ın açıklamaları, paralel örgütte paniğe neden oldu.

Paralel yapının yayın organı Zaman Gazetesi, dün Hrant Dink cinayetinde tetikçi Ogün Samast’ın itiraflarıyla genişleyen soruşturmaya ilişkin her satırından telaş akan manşet haberi yayınladı.

“Katile sarıldılar” başlığını atan Zaman, Ogün Samast’ın Ramazan Akyürek ve diğer kişiler hakkında verdiği ifadeden rahatsızlığını gizlemeden, cinayetin Gülen Cemaati’ne yıkılmak istendiğini savundu. Emekli Cumhuriyet Başsavcısı Reşat Petek, “Özal bile mezarından bir kuşku üzerine çıkarıldı, incelendi. Yaşayanlara sormaya korkmak nedendir. Bir iddia var ise bunun yasal olarak ‘Yoktur’ diye kanıtlanması onun için incelenmesi gerekir. Ucu bana dokunacak korkuları varsa onu bilemiyoruz tabii. Ama sanığın tanığın çıkması halinde yeni inceleme yargılama karar bile verilmiş olsa yapılır” dedi.

İş Gülen’e kadar uzanacak

Zaman Gazetesi’ni, Dink cinayeti telaşı sardı. Dink cinayetine ilişkin yeni gelişmelerden rahatsızlığını manşetinden gizlemeyerek veren Zaman, adeta ‘Dink cinayetini neden kuracalıyorsunuz’ dedi. İşin sonunun Gülen Cemaati’ne çıkacağını savunan Zaman Gazetesi, cinayette ihmali olan kamu görevlilerine ilişkin yürütülen soruşturmayı eleştirdi. Ogün Samast’ın ifadelerinin çelişkili olduğunu öne süren Zaman’daki büyük panik gözden kaçmadı. Emekli Cumhuriyet Savcısı Reşat Petek ise, bir soruşturmanın yapılmasından duyulan rahatsızlığın anlaşılamadığını söyledi. İddiaların araştırılması gerektiğini anlatan Petek, “Dink cinayetinde yönlendiren Ogün Samast’ın buna ilişkin ifade verip de araştırılmaması skandal olur. Soruşturmaya yeni delil ve tanık gelirse, ister soruşturma bitmiş olsun, ister Yargıtay aşaması tamamlansın isterse kesinleşse bile bu soruşturulur.”

Gocunacak bir şey mi var

“Özal bile iddialar üzerine mezarından çıkarılıp incelemeye alındı. Bu en son örnek de hukukun işleyişine ilişkin durumu göstermektedir. Dink cinayeti gibi bir konunun soruşturulmaması düşünülemez. Bundan rahatsızlık duyuluyorsa gocunacak bir şey mi vardır diye sorulur” dedi.

‘Katile Sarıldılar’ manşetiyle çıkan paralel örgütün yayın organı Zaman Gazetesi, Dink Suikasti sanığı Ogün Samast’ın itiraf ve ifadelerinden duyduğu endişeyi gizlemedi.