25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Paralel yapı Köşk için kararını verdi

Paralel yapı Cumhurbaşkanlığı seçimleri için kararını şimdiden verdi. Paralel yapı Başbakan Erdoğan karşısında CHP'nin Köşk adayını destekleyip, Erdoğan'ın tasfiye edilmesini planlıyor.

17 Nisan 2014 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Paralel yapı Köşk için kararını verdi
30 Mart'ta aldıkları ağır yenilgiyi kabullenemeyen parelel yapı yeni planlar peşine düştü... Paralel yapının yayın organı Zaman Gazetesi yazarı Şahin Alpay bugünkü köşe yazısında paralel yapının Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki planını itiraf etti.

Köşesinde, Başbakan'ın cumhurbaşkanlığına aday olmasını istediğini söyleyen Zaman yazarı Alpay'ın Erdoğan'ın Köşk'e çıkmasını istemesi ona olan hayranlığından ya da beğenisinden ileri gelmiyor. Alpay'ın bunu istemesinin sebebi Erdoğan'ın Köşke aday olup paralel yapının destekleyeceği Cumhuriyet Halk Partisi adayının Başbakan Erdoğan karşısında seçimleri kazanarak, Erdoğan'ın tasfiye olmasını istemesinden ileri geliyor.

Alpay köşe yazısında paralel yapının planını şöyle itiraf ediyor;

"Geçmişteki hizmetleri ne olursa olsun, bugün toplumu “vatanseverler” ve “vatan hainleri” diye ikiye bölen, topluma nefret aşılayan Erdoğan gibi bir politikacıyı cumhurbaşkanlığına layık gördüğüm anlamına gelmiyor. Tabii ki Erdoğan cumhurbaşkanlığına aday olsun ve seçimi kaybetsin isterim. O zaman belki başbakanlıkta kalan (muhalif bir cumhurbaşkanı ile geçireceği) günlerde daha makul bir yol izler."