23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Paralelin Taraf’ından iftira yağmuru

Paralel örgütün tetikçi yayın organlarından Taraf gazetesinin STAR Medya ve yöneticilerine ilişkin son iftirası da yüzüne çarpıldı. STAR Medya açıklamasında, “Tarafın attığı iftiralar hayal mahsülü. Hesabı hukuk yoluyla sorulacaktır” denildi.

20 Eylül 2014 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Paralelin Taraf’ından iftira yağmuru

Merkezi ABD’nin Pensilvanya Eyaleti’nde olan Paralel Yapılanma’nın medya organlarından Taraf Gazetesi, kurulduğu günden beri Türkiye’de sansasyonel gazeteciliğin en çirkin örneklerini 17-25 Aralık darbe girişimleri sonrası Paralel Yapı’nın devletten tasfiyesiyle veriyor.

Linç listesini hatırlattı

STAR Medya Grup Başkanı Mustafa Karaalioğlu’nu, ‘Darbeye teşebbüs’ suçlamasıyla tutuklanan Mali Şube Müdürü Yakub Saygılı’nın savcılığa verdiği 75 sayfalık şikayet dilekçesinde ‘yıpratılacaklar’ listesine koyan Paralel Yapı, Taraf ile saldırı furyası başlattı.  Karaalioğlu’nu, 17 Aralık’ın hedefindeki Halkbank’tan 2 milyon TL almakla suçlayan Taraf, bu asparagasında başarılı olamayınca rotayı STAR Medya Grubu ortaklarından Sancak Ailesi ile ‘sorun çıkarma’ üzerine çevirdi.

STAR’ı karıştırma planı tutmayınca da, Karaalioğlu’nun Twitter’de AK Parti karşıtlarına tehdit yağdırdığı iftirasını atmaya kalkıştı. İşi iftirada zirveye taşıyan Taraf, dün de Karaalioğlu’nun STAR Medya’yı 2 milyon TL dolandırdığı yalanını ortaya attı. Kendi içinde taşıdığı çelişkilerle “okyanus ötesinden” gelen talimatlarla masa başında yazıldığı anlaşılan iftira metnine karşılık STAR Medya, Taraf’ın yalanını anında yüzüne çarptı.

Paraleli ürküten yayınlar

Paralel Yapılanma’nın Türkiye’de istediği siyasi operasyonları yapmak için agresif medyası olarak kurulan Taraf Gazetesi, güvenilirliği çoktan bitmiş haberlerini 17 -25 Aralık darbe girişimini gerçekleştiren Paralel Yapılanma’yı korumak için iftiralara sarılıyor. STAR’ın Paralel Yapılanma’nın  “Sözde Tehvid’i Selam Terör Örgütü”  adı altında siyasetçi, bürokrat, medya  yöneticisi, gazeteci, akademisyen ve rakip gördükleri dini cemaat liderlerini sahte isimlerle dinledikleri skandalı ortaya çıkarması başta olmak üzere Paralel Yapı’nın yargı, emniyet ve bürokraside nasıl yuvalandığını gösteren özel haberleri darbecilerde büyük öfke yarattı. Paralel Yapı’nın çözülmesinde büyük rol oynayan STAR’ın başarısı karşısında, Paralel Yapı çareyi STAR Medya Grup Başkanı Mustafa Karaalioğlu’nu karalamaya çalışmakta arıyor.

Yolla Süleyman iftirası

Taraf Gazetesi, ilk saldırısını, kendisinin de Paralel Yapı’nın içinde olduğunu açıkça ortaya koyan “2 milyon yolla Süleyman” başlıklı haberiyle yaptı. 28 Aralık 2013’teki bu iftira haberinde; 17 Aralık darbe girişiminin ekonomik hedefi olan Halkbank’ın Genel Müdürü Süleyman Arslan’ın sadece operasyonu yürüten Paralel polis ve savcılarda bulunan tapelerinden yararlanıldı. İddiaya göre, Süleyman Arslan’ı arayan medya yöneticisi ‘Maaşları ödeyemiyorum, 2 milyon yolla’ isteğinde bulunuyor, karşılık olarak da reklam faturası kesileceğinden söz ediliyordu. Haberde isim geçmemesine karşın Paralel Yapı’nın internet medyası ayağı, para isteyen yöneticinin Mustafa Karaalioğlu olduğunu yazdı; Taraf’ın haberi ve paralel manipülasyonla birlikte ‘İftira davasından ceza almayalım’ diye yapılan bu hukuki cambazlıkla birlikte Karaalioğlu’nun adı karalanmaya çalışıldı.  Taraf ikinci saldırısını 31 Aralık’ta gerçekleştirdi. Hüseyin Özay imzalı haberde, Karaalioğlu kast edilerek AK Parti iktidarı döneminde 17 daire sahibi olduğu yazıldı. İftira aynı gün Mustafa Karaalioğlu’nun, haberin ‘yalan ve hayal mahsulü’ olduğu açıklamasıyla yalanlandı ve yasal işlem başlatıldı.

Milyon kere yalan ve iftira

Dün de Taraf kendi iftiralarını aşarak “Süleyman’ın parasını yemişler” adlı her tarafı ayrı iftira ve komiklik barındıran bir habere imza attı. İddiaya göre tirajları yükseltmek için STAR’ın verdiği promosyonlarla ilgili olarak Halkbank’tan çekilen 2 milyon TL’lik kredi Karaalioğlu ve ekibi tarafından ‘hortumlandı’. Masa başı iftirası siparişle hazırlandığı ve gazetecilik kuralları 5 N 1 K ‘ya uymadığı için her tarafı ayrı yalan doluydu. Taraf, 2 milyon TL’nin Karaalioğlu ve çekirdek ekibince alındığını iddia ederken, haberinde ‘kimin cebine gittiği bilinmiyor’ diyor. Eğer 2 milyon TL’yi alanlar haberdeki gibi Karaalioğlu için ‘ihbarda bulundu’ ise, parayı kimin aldığını neden bilmiyorlar? Çekirdek ekip parayı aldı ise, ihbarda bulunarak kendilerini nasıl ele veriyor? Ele veren ekip, hala çalışmayı nasıl sürdürüyor?

Tokat gibi cevap 

Taraf, ‘İki milyon yolla Süleyman’ haberinden istediği sonucu alamayınca miktarda değişiklik yapmadığı iftirasının boyutunu değiştirerek sürdürdüğü saldırıdan STAR Medya’dan anında yanıt aldı. Hem STAR Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Murat Sancak, hem de STAR Medya, İFTİRACI TARAF’A ZORUNLU CEVAP başlığıyla haberi tekzib etti. İddiaların tamamen yalan olduğunu belirten Murat Sancak, şunları söyledi:

Hayal mahsulü, kurgu

“Bir süredir grubumuz aleyhine yalan ve iftira haberlere yer veren Taraf gazetesinin bugünkü nüshasında da gerçekle ilgisi olmayan iddialar yayınlanmıştır. Haberde dile getirilen olayların tamamı yalandır.Taraf gazetesi tarafından bir süredir sistematik bir şekilde yürütülen iftira kampanyasının amacı grubumuzun başarılı çalışmalarını gölgelemek ve huzursuzluk yaratmaktır. Bugün yayınlanan haber de hayal mahsulüdür ve bir kurgudan ibarettir. Ne Medya grubumuzda iddia edilen olaylar yaşanmış, ne geçmiş dönemlerde böyle bir harcama yapılmış, ne de yönetim kurulumuz veya herhangi bir birimimiz tarafından böyle bir tespitte bulunulmuştur.

Geçmişte veya bugün şirket içindeki harcamalara ilişkin bağlı iddialar, hiçbir surette vuku bulmayan birer yalandan ve iftiradan ibarettir.”

Uyum ve güven var

 

“Haberde belirtilen vakaların ve süreçlerin hiçbirisi gerçekleşmemiştir. Ne iddia edilen telefon görüşmesi, ne de iddia edildiği gibi buna bağlı harcamaların hiçbirisinin yaşanmadığı yönetim kurulumuzun da malumudur. Dolayısıyla Sayın Ethem Sancak’la Sayın Mustafa Karaalioğlu arasında bir sorun veya tartışma da yaşanmamıştır. Sancak Ailesi, Medya Grup Başkanımız Sayın Mustafa Karaalioğlu ile uyum ve güven içerisinde çalışmakta; kendisinin çalışmalarını geçmişte olduğu gibi bugün de takdir etmektedir. Bu konuda gereken her türlü hukuki yollara başvurulmuş ve bundan sonra da başvurulacaktır.”

TEK KELİMESİ BİLE DOĞRU DEĞİL
 

STAR Medya Grubu, yalan haberlerle ilgili yasal sürecin başlatıldığını belirttiği açıklamasında iftiralara tek tek şu yanıtları verdi:  “Bir süredir Star Grubu, sahipleri ve yöneticileri aleyhine tamamın yalan ve iftiralardan oluşan yayınlara yer veren Taraf gazetesi bugün de tek kelimesi dahi doğru olmayan bir iftirayı üreterek haberleştirmiştir.Haberin tamamı yalandır.  Ne iddia edildiği gibi Medya Grup Başkanımız’ın eski Halkbank Genel Müdürü’yle bugüne kadar tek kelime konuşması olmuştur, ne de grubumuzun sahip ve yöneticileri arasında iddia edilen tartışma vuku bulmuştur.Haberde ileri sürülen iddiaların tamamı hayal mahsulü ve yalandır, hiçbirisi gerçekleşmemiştir. Bu vesileyle tekrarlamak isteriz ki, sayın Mustafa Karaalioğlu’nun ne bugün ne geçmişte sayın Süleyman Aslan’la telefonla veya yüzyüze hiçbir zaman, hiçbir görüşmesi olmamıştır. Hiçbir surette kendisinden kredi veya reklam talebinde bulunmamıştır.  Haberde adı geçen ve daha önce de yine Taraf gazetesi tarafından iddia edilmiş olan  “Süleyman iki milyon gönder” cümlesi de sayın Mustafa Karaalioğlu’na atılmış bir iftiradır. Gereken hukuki işlemler yapılacaktır.”

İŞTE TARAFA’A AÇILAN DAVALAR

- Taraf Gazetesinde  04.08.2014 günü de yayınlanan  “Yandaş CEO  TROLL çıktı” başlıklı haber nedeniyle; Star Medya Yayıncılık A.Ş - Mustafa Karaalioğlu-

Mustafa Nihat Yükselir  adına  yayın yolu ile kişilik haklarına tecavüz nedeniyle Taraf Gazetecilik  San. ve Tic. A.Ş  ile  (imtiyaz sahibi/yönetim kurulu başkanı) Başar ARSLAN aleyhine manevi tazminat davası açılmıştır.

- Taraf Gazetesinde  07.08.2014  günü de yayınlanan  “İki Milyon yolla ile durmamış” başlıklı haber nedeniyle;  Star Medya Yayıncılık A.Ş ve Mustafa  Karaalioğlu adına  yayın yolu ile kişilik haklarına tecavüz nedeniyle Taraf Gazetecilik 

San. ve Tic. A.Ş ile (imtiyaz sahibi/yönetim kurulu başkanı)Başar

ARSLAN aleyhine manevi tazminat davası açılmıştır.

- Taraf Gazetesinde 24.08.2014 günlü yayınlanan  “Star@gizliarsivi üstlendi” başlıklı haber nedeniyle; Star Medya Yayıncılık A.Ş adına  yayın yolu ile kişilik haklarına tecavüz nedeniyle  Taraf Gazetecilik  San. ve Tic. A.Ş  ile  (imtiyaz sahibi/yönetim kurulu başkanı)Başar ARSLAN aleyhine manevi tazminat davası açılmıştır.

- Taraf Gazetesinde 27.08.2014 günü de yayınlanan  “Yandaş  mahallede iktidar kavgası” başlıklı haber nedeniyle;  Star Medya Yayıncılık A.Ş ve Mustafa  Karaalioğlu ve

Ethem SANCAK adına  yayın yolu ile kişilik haklarına tecavüz nedeniyle Taraf Gazetecilik aleyhine manevi tazminat davası açılmıştır.

 

- ‘www.taraf.com.tr’ alan adlı internet sitesinde 04.08.2014 günü de yayınlanan “Karaalioğlu Aktroll çıktı” başlıklı haber nedeniyle; Star Medya Yayıncılık A.Ş- Mustafa Karaalioğlu- Mustafa Nihat Yükselir adına  yayın yolu ile kişilik haklarına tecavüz nedeniyle Taraf Gazetecilik (imtiyaz sahibi/yönetim kurulu başkanı) Başar ARSLAN aleyhine manevi tazminat davası açılmıştır.

GÜLEN’İN YANINDA  
 
Taraf Gazetesi kurulduğu günden bugüne, Türkiye’nin gündemiyle ilgili sansasyonel ve yalan haberleriyle gündeme geldi. Fethullah Gülen’in sözlerini manşetlerine taşıyarak AK Parti hükümetini etki altına almaya çalışan Taraf, IMF’ye borç ödeyip borç verme durumuna geçen Türkiye’nin yeniden IMF’den borç alacağı iftirasını attı. Köşk seçimleri öncesinde Abdullah Gül - Recep Tayyip Erdoğan kavgası çıkartmak için Köşk’te köstebek bulunduğu iddiasını yayınladı. Gülen’e ilişkin 2004 yılında MGK’da eylem planı kararı alındığını yazdı, haber defalarca yalanlanmasına rağmen Gülen yanlısı haberlerini ısrarla sürdürdü.