23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Partilerin bayram gündemi İsrail’in katliamları ve seçim

Başkent Ankara bayramın ikinci gününde partilerin artık gelenekselleşen bayram ziyaretlerine sahne oldu. Siyasi partilerin birbirlerine yaptıkları tüm ziyaretlerinde gündem, İsrail’in Gazze saldırısı ve cumhurbaşkanlığı seçimleriydi.

STAR ANKARA30 Temmuz 2014 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Partilerin bayram gündemi  İsrail’in katliamları ve seçim

Ramazan Bayramı dolayısıyla siyasi partiler arası bayramlaşmalar parti genel merkezlerinde yapıldı. Ziyaretlerin ana gündem maddelerini Gazze ve Ortadoğu’da yaşanan gelişmeler ile cumhurbaşkanlığı seçimleri oluşturdu. Bayramın ikinci gününde siyasi partiler arasında karşılıklı bayram ziyaretleri gerçekleştirildi. Bayram ziyareti kapsamında Ak Parti’yi ilk olarak CHP heyeti ziyaret etti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Emrehan Halıcı ile  CHP PM üyeleri Gaye Usluer ile Umut Akdoğan’dan oluşan heyeti AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kapusuz ile MKYK üyesi Mehmet Muş, İstanbul Milletvekili Meryem Göka, Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Neslihan Cenk karşıladı. CHP’li Halıcı’nın, bayramlaşmanın yapıldığı AK Parti’deki salonun geniş olduğuna işaret ederek, her yıl salonun biraz daha büyütüldüğünü belirtmesi üzerine, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kapusuz, “Daha da büyük yerde karşılayacağız inşallah” dedi.

Herkesin dileği barış oldu

AK Parti’yi CHP heyetinin ardından, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya başkanılğında MHP heyeti ziyaret etti. MHP’li Karakaya, “Maalesef bu bayramda özellikle Müslüman coğrafyasında, Türk İslam coğrafyamızda yaşanan olaylar, bizi ziyadesiyle üzdü. İnşallah bir sonraki bayrama acıların biteceği, yaraların sarılacağı, insanlığın mutlu, huzurlu dünya ortamına kavuşacağı günlere geliriz diye umuyoruz. Temennimiz bu” dedi. AK Parti’yi daha sonra da HDP, BBP ve  diğer partiler de ziyaret etti. CHP’deki bayram ziyareti kabullerinde de ana gündem maddesini Gazze ve cumhurbaşkanı adaylığı konusu oluşturdu.

Yakalardaki özel rozet

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, Gençlik Kolları MKYK üyesi Ahmet Sarıduman, Kadın Kolları Seçim İşleri Başkanı Fatma Berber Aydın’dan oluşan heyeti, CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyhan Erdoğdu, Ankara Milletvekili Levent Gök ve Parti Meclisi üyesi Faruk Demir karşıladı. Karşılıklı bayram tebriğinin ardından konuşan Erdoğdu, Gazze’de yaşananlar nedeniyle buruk bir bayram geçirdiklerini söyledi. Ziyarette, AK Parti heyetindekilerin Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan’ın seçim logosunun bulunduğu rozet takmaları dikkati çekti.

Dokuzun gelişi sekizden belli olur

AK Parti heyeti, Ramazan Bayramı dolayısıyla siyasi partiler arasında gerçekleştirilen bayram ziyaretleri kapsamında MHP’yi ziyaret etti. MHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Ayhan, Cumhurbaşkanı adayı belirlenirken yürütülen mutabakat arayışlarının netice verdiğini ifade etti. Ayhan, “Bundan memnuniyet duyduk. Seçimlerde de netice alacağımızı ifade etmek istiyorum” dedi. AK Parti heyeti adına konuşan İzmir Milletvekili Hamza Dağ ise “Dokuzun gelişi sekizden belli olur inşallah. Sekiz tane seçim geçirdik, hepsinden bir şekilde biz galip ayrıldık. Aynı şekilde dokuzda da benzerlikler olabilir” diye konuştu. BBP’deki bayram ziyaretinde ise gündemin Paralel yapıya yapılan operasyon olması dikkat çekti.