19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Pensilvanya’dan 30 ile kopyala-yapıştır talimat

Fethullah Gülen’in Hatay Cumhuriyet BaşsavcIlığı’na yaptığı paralel örgüte karşı ‘işlem yapmayın’ talimatının 30 ilin savcılığına daha gönderildiği ortaya çıktı. 30 ilin savcılığı ‘Fethullah Gülen’in avukatı aracılığıyla kendilerine ulaşan dilekçeleri ‘görevsizlik kararı’ vererek Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na iade etti.

Star Ankara24 Ağustos 2014 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Pensilvanya’dan 30 ile kopyala-yapıştır talimat

Fethullah Gülen’in “binde birini tanımam” dediği paralel emniyetçilerin araştırılmaması için Hatay’da yaptığı suç duyurusunu, copy-paste dilekçeyle 30 ilde yaptığı öğrenildi. Ankara Cumhuriyet savcısı Serdar Coşkun’ın “Gülen Cemaati”nin suça bulaşıp bulaşmadığının araştırılmasını istediği her il’de paralel yapıyla ilgili bilgi verenler adeta tehdit edildi.

Fethullah Gülen, avukatı Nurullah Albayrak aracılığıyla daha önce Hatay Başsavcılığına suç duyurusunda bulunarak, Ankara Cumhuriyet savcısı Serdar Coşkun’ın “Gülen Cemaati”nin suça bulaşıp bulaşmadığına ilişkin talebinin yerine getirilmemesini istemişti. Gülen’in aynı tarihte Mersin, Ordu Başsavcılıkları başta olmak üzere 30 ilin Başsavcılıklarına suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi. Gülen’in yaptığı suç duyuruları hakkında Başsavcılıklar “yetkisizlik” kararı veriyor. Yetkisizlik kararı verilen dosyalar ise tek tek Ankara Başsavcılığı’na gönderiliyor.

‘Savcının emrini uygulamayın’

Gülen, paralel yapının suça bulaşıp bulaşmadığına dair araştırma yapılmasını isteyen savcılık emri için “Operasyon talimatı içeren söz konusu yazılı emrin uygulanmamasını ve geri iade edilmesini” istedi.

Bilgi verenler tehdit ediliyor

Cemaatin suça bulaşıp bulaşmadığının araştırılmasını isteyen savcının ve kolluğun suç işlediğini ileri süren Gülen, cemaatle ilgili bilgi verenleri de tehdit etti. Gülen adına Başsavcılıklara verilen aynı dilekçede, “Hizmet hareketini destekleyen masum kişilere ait verileri savcılığın konusu suç teşkil eden emrine dayanarak veren kamu görevlileri ile özel ve tüzel kişiler de TCK m.136’de yer alan ‘kişisel verileri hukuka aykırı olarak verme’ suçunu işlemiş olacaklardır” tehdidinde bulunuldu.

Operasyona çıkan polise tehdit

Dilekçenin talep ve sonuç kısmında ise “operasyon talimatı içeren söz konusu yazılı emrin uygulanmamasını ve geri iade edilmesini; hukuka aykırı emri yerine getiren sorumlular hakkında  suç soruşturması başlatılarak eylemlerinden dolayı yargılanmasının sağlanması hususlarında gerekli işlemlerin yapılmasını arz ve talep ediyoruz” denildi.

‘BİZ YAPARIZ AMA SİZ YAPMAYIN’
 
Paralel Yapının hukuka aykırı olarak insanların telefonlarını dinlemesi, özel hayata ilişkin görüntüleri kaydederek tehdit malzemesi olarak kullanmasına ilişkin soruşturmalar ortadayken dilekçede yer alan şu ifade ise hayli manidar: “Kolluk görevlileri hakim kararı olmadan bazı bilgiler toplar ise TCK’nın m.135’de yer alan ‘özel hayatın gizliliiğini ihlal’ ve TCK’nın m.136’da yer alan ‘verileri hukuka aykırı olarak ele geçirme’ suçunu işlemiş olacaktır.”
 
Emri uygulamayın
 
 
Uyanı da yargılayın