24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Sahte isim ve olmayan soruşturmayla dinleme

Çemişgezek Belediye Başkanı Yıldız, paralel yapıya yakın isimlere kadro vermediği için hedef oldu. Paralel yapı, sahte isim ve olmayan bir soruşturma üzerinden Yıldız’ın telefonlarını 11 ay dinlemeye aldı.

Star-Haber Merkezi10 Şubat 2014 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Sahte isim ve olmayan soruşturmayla dinleme

Düzmece deliller, montajlı kasetler ve sahte isimlerle dinleme yaparak tuzak kuran paralel çetenin dinleme modeli deşifre oldu. Hedefe koydukları isimleri diskalifiye etmek için ‘sahte isim’ ve ‘olmayan soruşturma dosyası’ üzerinden dinleyen, ardından oluşturdukları delillerle göstermelik davalar açtıran paralel gücün Tunceli Çemişgezek’teki oyununu AK Partili Belediye Başkanı Levent Yıldız bozdu. İki dönem belediye başkanlığı görevini yapan ve bu dönem aday olmayan Yıldız’ın telefonları ilk olarak 7 farklı isim altında aylarca dinlendi. Bu dinlemelerin ardından savcı başka yere atandı.

Dinleme tekrar uzatıldı

Yeni savcı ise Yıldız’ın adıyla yapılan dinlemelerde suç unsuru olmadığını tespit edip dinlenen kişilerin adreslerine “Kayıtlar imha edildi” şeklinde bilgilendirme yazısı gönderdi. Yazıların ulaştığı 7 adreste ikamet eden kişiler dinlenen telefon numarasını aradıklarında karşılarına belediye başkanı çıktı. Malatya 3. Ağır Ceza, Yıldız’a ait telefon numarasını “PKK üyesi olmak” iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında ilk olarak 22.2. 2012’de 3 ay dinlemeye aldı. Mahkeme son olarak 19.7.2012’de 4. kez dinlemeyi 1 ay daha uzattı.

Yasal süre 5 ay aşıldı

Malatya Savcılığından Başkan Levent Yıldız’ın adına gönderilen yazıda ise ayrı bir skandal daha ortaya çıktı. Yasal dinlemenin dışında Hakimliklerin peryodik olarak 16.11.2012, 14.12.2012, 15.11.2013, 14.2.2013, 14.3.2013, 12.4.2013 olmak üzere toplamda 9 kez verilen dinleme kararlarıyla 11 ay dinlendiği görülüyor. Burada yasal dinleme süresi olan 6 ayın aşıldığı dikkat çekiyor.

Kendi kadrolarını yerleştirmek istediler

Metin Levent Yıldız, konuyla ilgili “2012 yılında burada görev yapan Çemişgezek savcısı Ö.B. ve Kaymakam A.İ.T. işbirliği içinde benim belediye başkanı olmamdan duydukları rahatsızlık nedeniyle sürekli hakkımda karalama kampanyası içindeydiler. Beni ve ekibimi devre dışı bırakıp kendilerinin istedikleri kişileri belediyeye yerleştirmek istiyorlardı” açıklaması yaptı.  İlçede 10 yıldır PKK-KCK soruşturması olmadığını aktaran Yıldız, “Her an soruşturmaya dahil edilebilecek kırsalda hayvancılık ya da tarım yapan kişiler seçilmiş. Savcı Ö.B. cemaatle ilişkiliydi ve bunu saklamıyordu. İki üç arkadaşımıza da ceza verdi.  Bana ‘seni tutuklattıracağım’ demişti. Sürekli hükümet aleyhine konuşuyordu. Onunla birlikte olan kaymakam A.İ.T de bana karşı muhtarları ayaklandırıyordu. Eşleri Çemişgezek Adliyesi’nde hakimdi. İstedikleri insanı soruşturup haklarında işlem yapıyorlardı” diye konuştu.