27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

Sarıgül 8 yıl sonra ihraç edildiği CHP'ye kabul edildi

Deniz Baykal döneminde partiden ihraç edilen Mustafa Sarıgül’ün partiye kabulü için PM’de gizli oylama yapıldı. Af dilekçesi 10 karşı 44 oyla kabul edildi.

Neşe Sarıdoğan4 Kasım 2013 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Sarıgül 8 yıl sonra ihraç edildiği CHP'ye kabul edildi

CHP’den 2005 yılında Deniz Baykal’ın genel başkanlığı döneminde ihraç edilen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül 8 yıl sonra yeniden CHP’ye dönüş yaptı. CHP Parti Meclisi dün Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Yaklaşık 7 saat süren toplantıda, Mustafa Sarıgül’ün af dilekçesi karara bağlandı.

Cihaner muhalefet etti

Gündemin en son sırasında bulunan Sarıgül’ün ihraç edildiği CHP’ye yeniden dönmek üzere yaptığı başvuru için gizli oylama yapıldı. Oylama sonunda Sarıgül’ün partiye kabulü için 44 kabul oyu kullanıldı. 58 PM üyesinin katıldığı oylamada, 10 ret oyu kullanılırken 4 de boş oy çıktı. Sarıgül için yapılan oylamada, Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’in de görünür şekilde ‘evet’ oyu kullandığı kaydedildi.

Karayalçın salondan ayrıldı

9 Kasım’da Ankara’da Sarıgül’e üyelik rozeti takılacak. Kılıçdaroğlu’nun rozetini takmasının ardından da Sarıgül İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adaylık başvurusu yapacak. Murat Karayalçın ile Birgül Ayman Güler, oylama başlarken salondan ayrıldı. İlhan Cihaner ile Oğuz Oyan ise Sarıgül’ün dönüşüne muhalefet ettiği, Cihaner’in “Sarıgül bizi partimizin değerlerinin bağlarıyla koparır” dediği öne sürüldü.

Kılıçdaroğlu, PM öncesi AK Partili 4 kadın milletvekilinin TBMM Genel Kurulu’na başörtüsü ile gelmesini değerlendirirken, CHP’nin kendisine yakışan tavırla Parlamento’da yerini aldığını belirterek, CHP olarak tarih yazdıklarını söyledi.

İMAM HATİPLERİ BİZ KURDUK

CHP lideri PM öncesi “Diyanet İşleri Başkanlığını, İmam Hatip mekteplerini, İlahiyat Fakültelerini biz kurduk. Ama biz çıkıp meydanlarda bu işin siyasetini yapmadık” dedi.