25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Sarıgül Almanya'da Sosyal Demokratları ve Türkleri kızdırdı

Sarıgül Almanya'da Sosyal Demokrat Parti'nin etkinliğine katılacağına haftalar önce söz vermesine rağmen katılmadı. Sarıgül'ün bu tavrına Almanya'da yaşayan Türkler ve Sosyal Demokrat Parti üyeleri tepki gösterdi.

STARGAZETE.COM11 Ocak 2013 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Sarıgül Almanya'da Sosyal Demokratları ve Türkleri kızdırdı
Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ALMAN Sosyal Demokrat Parti (SPD),Aşağı Saksonya Eyaleti Başbakan Adayı Stephan Weil, Almanya eski Başbakanı Gerhard Schröder ve eşi Doris Schröder-Köpf'ün (Aşağı Saksanyo milletvekili adayı)yer alacağı toplantıya söz vermesine rağmen katılmaktan son dakikada vazgeçti. Bu durum Alman Sosyal Demokratları ve toplantıya katılacak Türkleri çok kızdırdı. Çünkü toplantının asıl organizasyonu Sarıgül'ün 'evet' katılacağım demesinin ardından gerçekleştirilmiş ve Almanya'daki Türkler davet edilmişti.

Hannover'de Alman Sosyal Demokratlara destek ve Türklerin partiye ilgisini artırmak amaçlı yapılan toplantı SPD Aşağı Saksonya Başbakan Adayı Weil, Gerhard Schröder ve eşi Doris Schröder-Köpf'ün katılımıyla dün gerçekleşti. Toplantıya 400'e yakın Türk ve çok sayıda Alman katıldı. Toplantı'da Schröder de Türk-Alman dostluğuna dair güzel bir konuşma yaptı. Düzenlenen etkinliğin sunucusu Sarıgül'ün söz verdiği halde toplantıya gelmemesini alaycı bir üslupla "Demek ki Türkiye'de hala katı bir sistem var" şeklinde eleştirdi.

Sarıgül kendisiyle iki hafta önce yapılan görüşmede Hannover'de dün yapılan toplantıya katılacağını bildirmişti. Ancak 2 gün önce Sarıgül kendisini arayan yetkililere Şişli'de bir toplantısı olduğunu söyleyerek Almanya'ya gelemeyeceğini bildirdi. SPD yetkilileri de kendisinden toplantıya yarım saat olsa bile gelmesini eğer o da mümkün olmazsa telekonferans yöntemiyle katılmasını talep ettiler. Sarıgül tüm bu talepleri kabul etmeyerek toplantıya katılmadı. Yaklaşık 400 Türk'ün katıldığı toplantıya Sarıgül'ün gelmemesi tepki çekti.

TÜRK DOSTU SCHRÖDER'E HAYAL KIRIKLIĞI

Almanya eski Başbakanı Schröder eşi Doris Schröder-Köpf'ün Aşağı Saksonya eyaleti milletvekili adayı olmasına rağmen eşinin hiç bir toplantısına prensip olarak katılmama kararı almıştı. Schröder'in destek toplantısına katılmasına gerekçe olarak Türk dostu olması ve Mustafa Sarıgül'ün de toplantıya katılacak olması gösterilmişti.