19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Şemdinli PKK’ya isyan etti

PKK’nın Şemdinli’de 100 kg. plastik patlayıcı yüklü araçla yaptığı saldırı üzerine Şemdinlili ‘artık yeter’ dedi. Esnaf kepenk kapattı, saldırıda ölen Faris’in babası, taziyeye gelen BDP’lilere, “Oğlumun katili sizsiniz” diye bağırdı.

Şeyhmus Çakan6 Kasım 2012 Salı 07:00 - Güncelleme:
Şemdinli PKK’ya isyan etti

ÖLEN ÇOCUĞUN AİLESİ BDP HEYETİNİ KAPIDAN KOVDU, ESNAF PKK’YA TEPKİ İÇİN KEPENK AÇMADI

TERÖRE mesafeli duruşu nedeniyle PKK’nın hedefinde yer alan Şemdinli’de önceki gün bombalı aracın patlatılmasıyla 11 yaşındaki bir çocuğun hayatını kaybetmesi olayına halk isyan etti. Şemdinliler 100 kilo patlayıcıyla ilçeyi savaş alanına çeviren PKK’ya tepki göstermek için işyerlerinin kepeklerini kapatırken, ölen çocuğun Kürt babası, taziyeye gelen BDP’li heyeti “Oğlumuzu siz katlettiniz, buradan gidin” diyerek kapıdan kovdu.

Kürtleri savunmuyor, öldürüyorlar

11 yaşındaki Faris Demircan’ın ölümü ve 18 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan eylemi kınayan Şemdinliler, “PKK Kürtleri savunmuyor, öldürüyor” dedi. PKK’nın birçok kez Şemdinli’ye girip eylem yapmak isteğini hatta Bahoz Erdal’ın “Polise saldırın isterse 100 vatandaş ölsün” emrini hatırlatan Şemdinliler, güvenlik gerekçesiyle ismini vermezken, “Örgüte destek vermeyen ilçelerin arasında bulunuyoruz. Bu nedenle örgüt burayı kendisi için girilmez olarak görüyor. Bu nedenle burada halk ile güvenlik güçlerini karşı karşı getirmek istiyorlar” dedi.

PKK Şemdinli’ye girememişti

PKK’nın Şemdinli ilçesine girerek güvenlik güçleriyle çatışmak isteğini, sivillerin zarar görmesi yönünde de talimatlar aldıklarını kaydeden Şemdinliler, “Bu nasıl Kürtleri savunmak. Kürtleri öldürerek, onları hedef yaparak mı Kürtleri savunuyorlar. Bombalı saldırıda ölen gencin ne suçu vardı. Veya bombalı saldırıda polisler şehit olsaydı kime ne yararı olurdu. Şimdi bu olayın hesabını örgüt nasıl verecek acaba. Devlet yaptı mı diyecek. Nasıl bir maskenin arkasına saklanacak merak ediyoruz. Kürt halkı artık bunların bilincinde. Şemdinli’den son yıllarda dağa giden tek bir insan gösteremezsiniz. Bu onları çileden çıkarıyor” diyor.  Son kurbanın 11 yaşında küçücük bir çocuk olduğunu hatırlatıp “Öldürülen o çocuğun ne günahı vardı” diyen Şemdinliler, “Savaşta bile çocuklar ve kadınlara dokunulmaz. Bunlar ise kadın ve çocukları hedef alıyorlar. Bu hak savunmak. Öldürerek hak savunmak olur mu” dediler.

PKK’yı protesto için kepenkler kapandı

PKK saldırılılarından bıkan Şemdinlili vatandaşlar 11 yaşındaki Faris Demircan’ın bombalı saldırıda hayatını kaybetmesi üzerine işyerlerini açmayarak terör örgütüne tepki gösterdi. Şemdinli Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Muharrem Tekin saldırının Şemdinli’yi yasa boğduğunu söyledi. Saldırıyı kınayan Tekin “Olay, kimden gelirse gelsin kabullenilecek bir durum değil ve biz de kepenklerimizi kapatarak tepkimizi dile getirmek istedik. Bu olayın bir an evvel aydınlatılması, hepimizin büyük arzusudur. Hayatını kaybeden kardeşimize Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyorum’’ dedi.

Aileden BDP’lilere: ‘Oğlumuzu siz katlettiniz’

ŞEMDİNLİ’DEKİ bombalı saldırıda ölen Faris Demircan’ın (11) ailesi, taziye için evlerine gelen BDP Hakkari Milletvekili Esat Canan ile bir grup BDP yöneticisini kabul etmedi. Bazı BDP’lilerin ısrarına tepki gösteren aile, heyeti yüksek sesle eleştirerek evlerinin önünü terk etmesini istedi. Demircan ailesi ‘Oğlumuzu siz katlettiniz, buradan gidin’ diyerek tepki gösterdi. Bazı BDP’liler aile fertlerini sakinleştirmeye çalıştı ve milletvekili Canan’ın eve girmesine izin verilmesi için ısrarcı oldu.Demircan ailesi bu talebi de sert sözlerle reddetti. Bunun üzerine BDP heyetinde bulunanlar araçlarına binerek taziye evinden ayrılmak zorunda kaldı.

Faris’in ailesinin sofrası ortada kaldı

1 çocuğun öldüğü, 18 kişinin de yaralandığı bombalı saldırının PKK’nın ölümsüzler taburu adını verdiği özel kuvvetler tarafından yapıldığı belirlendi. Günün ağarmasıyla patlamanın büyüklüğü kendini gösterdi. Saldırının ardından enkaz haline gelen araç olay yerinden kaldırılırken saatlerce olay yerinde kanıt toplayan polis, MOBESE görüntülerini inceliyor. Öte yandan hayatını kaybeden Faris Demircan’ın ailesininacı haberi yemek sofrasında öğrendiği ve sofrayı bile kaldıramadığı görüldü. Farıs Demircan’ın cenazesi, dün akşam üzeri gözyaşları arasında toprağa verilirken, Çocuklarını zamansız kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan aile üyeleri gözyaşlarına boğuldu.